IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,42 млрд. евро са похарчили българите при търговци с карти Visa през 2014 г.

Използват се все повече банкови карти за все по-малки покупки, разкриват от Visa

13:35 | 12.02.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

„Мобилните технологии променят всичко. Променя се бизнес моделът. Има промяна в начина, по който купуваме, а хората са щастливи да ползват мобилните си устройства за плащания“, обобщи Марк Антипоф.

По думите му регулацията на всичко това е много важна част от случващото се в индустрията, ето защо трябва да ѝ бъде обърнато специално внимание. Антипоф е категоричен, че всички печелят от мобилните разплащания. На първо място, защото те са по-евтини от плащанията кеш.

Очаквания и планове

Антипоф твърди, че през 2015 г. Visa ще продължи да работи по подобряването на сигурността на системите си. Компанията ще започне да работи повече с трети страни, за да развива програмата си за иновации. Тя планира да работи както с малки старт-ъп фирми, така и с големи компании.

„През 2015 г. ще продължим да работим по изграждането на инфраструктурата за мобилните плащания и ще работим за внедряването на тези услуги“, заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Visa си поставя за цел през 2015 г. да въведе P2P мобилни разплащания и да разшири мрежата на търговците с POS терминали в страната. От компанията вярват, че през тази година безконтактните плащания ще отбележат значителен ръст и все по-голям брой българи ще плащат с карта за покупки на по-ниска стойност.

„Всичко е налице, за да се превърне 2015 г. в годината на дигиталните плащания – технологията, големите играчи, потребителското търсене, партньорствата и инвестициите“, коментира Антипоф. По думите му технологията, нужна за мобилните плащания, вече е налице и е въпрос на време пазарът да узрее.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още