IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube пуска мобилна версия само за деца

Целта е да се ограничи достъпът на малките потребители до съдържание, неподходящо за тях

13:00 | 23.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google пуска приложение на YouTube, подходящо за деца, пише CNN.

Приложението е за Android и носи името YouTube Kids. То ще показва само видеа, подходящи за деца, и има опростен дизайн, така че малките потребители, които не могат да четат, да се ориентират лесно. Приложението, което ще включва реклами, ще бъде пуснато в САЩ на 23-и февруари.

YouTube твърди, че през последната година има близо 200% ръст в семейните забавления. Популярността на сайта сред децата се е увеличила, но с това нарастват и притесненията на родителите. Сайтът забранява изрично публикуването на сексуално съдържание, но има доста неща, които децата могат да видят в YouTube, които не са подходящи за тях.

На сайта има т.нар. „Безопасен режим“, но въпреки него децата лесно могат да достигнат до забранено за тях съдържание, или по-лошо – да четат коментарите.

"Родителите ни молят да направим версия, подходяща за деца и за семейства“, твърди Шимрит Бен-Яр, продуктов мениджър, отговарящ за YouTube Kids.

Приложението възпроизвежда само селекция от добре подбрани видеоклипове. Тъй като дневно се качва огромен обем съдържание за деца, приложението ще разчита на потребителите да отбелязват всичко, което е неподходящо за непълнолетната аудитория.

YouTube Kids представлява приложение, позволяващо само гледане на клипове. Децата няма да имат възможност да публикуват никакво съдържание, нито да споделят или коментират видеата. Дори опцията за търсене е подобрена. Ако някое дете реши да търси по ключова дума като „секс“, приложението автоматично изкарва отговор „Опитайте да потърсите нещо друго“.

За да се ориентират по-лесно децата, приложението показва малко текст и по-лека графика. Освен това малките потребители могат да използват гласово търсене вместо да пишат. Когато едно видео приключи, следващото се пуска автоматично. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още