IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dropbox има 150 хил. бизнес клиента

Компанията пусна нов продукт, насочен към по-големите компании

15:28 | 05.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Dropbox обяви, че има общо 150хил. бизнес клиента, а новината е опитът ѝ да промотира своята позиция в една област, в която конкурентите отнемат от преднината на доставчика на услуги за съхранение на данни в облака, пише Bloomberg.

Компанията се сдоби с 50 хил. нови плащащи си бизнес клиента, включително News Corp. и Expedia, през последните 10 месеца, разкри главният изпълнителен директор Дрю Хюстън по време на събитие в Сан Франциско в сряда. Освен това обяви нов продукт, наречен Dropbox Enterprise, насочен към по-големите клиенти.

Конкурентът Box, който дебютира на фондовата борса през януари, рекламира себе си като най-добрия избор за големите фирми.

Хюстън затвърждава усилията си да привлече повече потребители на фона на нарастващата конкуренция на един пренаселен пазар, който се очаква да достигне почти 2 млрд. долара тази година според IDC. Dropbox беше първа по пазарен дял – 24% през 2014 г., следвана от Microsoft (19%) , посочват от компанията за проучвания. Box, Apple и Google също влизат в топ 5. Сред бизнес потребителите Dropbox има 22,7% дял, докато Box и Microsoft имат съответно 21,3% o 21,1%.

По думите на Хюстън Box има общо 50 хил. компании, които са нейни клиенти – същият брой, с какъвто се сдоби Dropbox през последните 10 месеца.

Box направи изявление преди събитието на Dropbox, за да промотира своите корпоративни намерения, казвайки, че 52% от компаниите, влизащи във Fortune 500, са нейни клиенти. Fortune 500 e класация на списание Fortune, класираща 500-те най-големи американски компании.

Dropbox Enterprise ще има опростени инструменти за пускане на продукта за хиляди потребители и ще включва възможности за съвместна работа. Освен това Dropbox ще предложи нов софтуер за мобилни устройства, за управление на компании. Това ще се случи през първото тримесечие на следващата година.

Платената бизнес версия на Dropbox позволява на потребителите да разделят личните и бизнес документите и дава на IT служителите по-голям контрол върху последните. При последния кръг на финансиране на компанията тя беше оценена на 10 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още