IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple "погребва" Beats Music

Услугата вече прекрати приемането на нови абонати след пускането на Apple Music, а отскоро Apple Music има версия за Android

10:06 | 13.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американският технологичен концерн Apple анонсира в четвъртък, че ще затвори на 30 ноември музикалната услуга Beats Music – почти половин година след пускането на своята Apple Music, предава Ройтерс.

„Beats Music приключва  на 30 ноември”, писа мениджърът по поддръжка на Beats Music Дейл Багуел в официалния блог на компанията. „Вашите абонаменти ще бъдат отказани, но ще може да преместите всичките си предпочитания в Apple Music”.

Беше само въпрос на време това да се случи, след като Beats Music вече прекрати приемането на нови абонати след пускането на Apple Music, коментира агенцията. Междувременно, за да се гарантира, че преминаването към новата услуга ще е плавно и лесно за всички потребители, част от които не ползват устройства с мобилната операционна система на Apple iOS, Apple Music пусна и приложение за Android през тази седмица. 

Този ход вече сигнализира близкия край на Beats Music като самостоятелна музикална стрийминг услуга, въпреки че марката продължава да живее чрез хардуерната продуктова линия и 24-часовото радио на Apple – Beats 1.

Припомняме, че американският технологичен концерн Apple придоби в средата на 2014 г. музикалната компания Beats Electronics, популярна със своите слушалки, а отскоро и с услуга за аудио стрийминг за 3 млрд. долара, като от тях Apple плати 2,6 млрд. долара в брой, а останалите 400 млн. долара – в акции.

Американският технологичен гигант Apple вече направи поврат в музикалната индустрия. Това се случи през 2003 г. с пускането на iTunes. Музикалните фенове вече не бяха принудени да купуват цели албуми наведнъж, а можеха да изтеглят любимите си песни за 99 цента. Това срина бизнес модела на звукозаписните компании, които продаваха своите дискове за над 10 долара.

Междувременно обаче Apple отново започна да изостава, като сега се опитва да навакса бързо с помощта на своята Apple Music. Услугата за стрийминг на музика има 15 млн. потребители, в това число 6,5 млн. абонати, които си плащат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още