IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TELUS инвестира 60 хил. долара в ремонт на училището за деца с увреден слух

С наближаването на учебната година над 700 доброволци от компанията помогнаха да се подобрят условията, в които децата живеят и учат

13:39 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;TELUS&nbsp;</em></p>

Снимка: TELUS 

Шестото по ред издание на инициативата „TELUS Ден на Подкрепа“ се проведе в училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев“ в София. Повече от 700 служители на TELUS International Europe от София и Пловдив ремонтираха пансиона, зоната за игра и училищния двор.

„Причината да изберем днес да дарим труда си в това училище са тези над 120 000 човека в България със слухови проблеми. Ако не можем да осъществим нужната социална промяна, от която тези хора имат нужда, то днес поне можем да поставим началото и да повишим осведомеността в обществото относно техните проблеми“, каза Джефри Пюрит, президент на TELUS International. 



Инвестицията от 60 000 долара, направена чрез проекта „TELUS Ден на Подкрепа“, е част от ежегодната глобална доброволческа кампания на TELUS. В нея хиляди служители от офисите на компанията по цял свят изразяват своя ангажимент да „дават там, където живеят“’ чрез доброволен труд. В България инициативата се провежда от 2013 година насам. През изминалите години усилията на компанията бяха насочени към цялостното обновяване на училището за незрящи деца „Луи Брайл” в София и обновяването на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Тази година каузата, която подкрепя „TELUS Ден на Подкрепа“, е посветена на хората със слухови проблеми у нас. През месец май благотворителното събитие вече се проведе в Пловдив. Там повече от 250 доброволци вложиха усилия в това да ремонтират специализираното училище за деца със слухови проблеми „Проф. д-р Стоян Белинов“. Днес инициативата беше продължена и в София, като благодарение на това, изцяло бяха обновени 36 спални помещения, училищният двор, 4 игротеки и коридорите в сградата. Бяха почистени зелените площи около училището, както беше подменено и осветлението.

„Магията на това събитие се случва благодарение на служителите на TELUS International Europe. Благодарение на техния доброволен труд сме способни да променим средата, в която живеем. Като компания ще продължим да заставаме зад социално значими каузи, както чрез „TELUS Ден на Подкрепа“, така и чрез Обществения борд на компанията“, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Инициативата тази година се осъществява в партньорство с фондация „Заслушай се“, която работи усилено в посока на това да осигури за първи път равен достъп на хората с увреден слух, чрез информационните технологии. Фондацията се включи в инициативата с привличането и организирането на повече от 100 доброволци с увреден слух. Както в Пловдив през месец май, така и сега, те дариха труда си, като освен това запознаха присъстващите с красотата на жестовия език. „За нас TIE са най-добрият пример за това как да поемеш социална отговорност, а това се случва именно чрез емпатия, доброволчество и активен диалог между всички нас. Участието ни в TELUS „Ден на Подкрепа“ показва, че глухите могат всичко, само не чуваме“, каза Ашод Дерандонян, председател на фондация  „Заслушай се“.

Наскоро фондацията спечели финансиране от Обществения борд на TELUS International Europe, благодарение на което разработи платформа за видео-жестов превод, която цели да помага на тези хора да бъдат активна част от обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още