IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google дава два месеца безплатен достъп до Stadia

Компанията разкри, че предложението ще е налично само на 14 пазара

10:41 | 09.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Alphabet, компанията майка на Google, обяви, че ще даде два месеца свободен достъп до платената версия на базираната си в облака платформа за стрийминг на игри Stadia, тъй като хората са принудени да стоят по домовете си заради пандемията, предава Ройтерс.

Потребителите могат да получат достъп до Stadia като свалят приложението на своите смартфони с iOS и Android и се регистрират в сайта на услугата.

Компанията твърди, че предложението е налично за потребителите в 14 държави от сряда тази седмица, като ще бъде пуснатo в рамките на 48 часа.

Платената версия Stadia Pro по принцип струва 9,99 долара на месец и дава достъп до игри като „GRID” и “Destiny 2: The Collection” в 4K резолюция.

„За да намалим допълнителното натоварване на интернет, работим по временна функция, която намалява резолюцията от 4K на 1080p”, посочва компанията в публикация в блога си.

Google Stadia беше пусната в САЩ през ноември, като се очаква да се конкурира с предстоящия проект на Microsoft – Project xCloud.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Само сео-тата на пробитите компании не разбраха, че в това няма да има хляб следващите 10г. минимум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още