IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney+ влиза и в България през лятото

Услугата ще се разшири едновременно в 42 страни в Европа, Близкия Изток и Африка

09:44 | 26.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Disney+, стрийминг услугата на The Walt Disney Company, потвърди, че това лято ще стартира в 42 държави и 11 нови територии. Сред новите страни са България, Република Южна Африка, Турция, Полша и Обединените арабски емирства.

С ексклузивно оригинално съдържание и хиляди филми и епизоди на продукции на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic, както и развлекателно съдържание от Star, Disney+ е стрийминг платформата с някои от най-обичаните истории в света.

Услугата в момента е достъпна в 18 страни в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), сред които Австрия, Германия, Великобритания и др.  

Disney+ е стрийминг услугата на The Walt Disney Company, насочена директно към крайния потребител с филми и сериали на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic, както и продукции като „Семейство Симпсън“ и много други. Тя е част от сегмента Disney Media & Entertainment Distribution. Услугата предлага стрийминг без реклами и непрекъснато разрастваща се колекция от оригинални продукции, включително пълнометражни филми, документални филми, игрални и анимирани поредици и късометражно съдържание. Чрез Star услугата предлага и най-актуалните продукции на 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures и други. За допълнителна информация посетете disneyplus.com.

Така се очертава доста гореща година за стрийминг услугите в България, след като и HBO обяви, че ще стартира разширената услуга HBO Max в страната през първото тримесечие.

Битката за времето и вниманието на потребителите продължава по целия свят, подхранвайки агресивна надпревара, включваща огромни разходи за съдържание. Базираната в Лондон компания за проучвания Ampere Analysis прогнозира, че общите разходи в индустрията ще надхвърлят 230 млрд. долара тази година, водена от компании, които харчат значително за спортни права, като Comcast с нейните 22,7 млрд. долара и Disney с 33 млрд. долара.

Тъй като тези абонаментни услуги за видео по заявка инвестират значително в съдържание, засилващо стрийминг войната, Wall Street започва да поставя под въпрос възвръщаемостта на тази инвестиция. „2022 г. трябва да докаже, че нито една компания няма монопол върху страхотното съдържание и че времето, прекарано в която и да е стрийминг платформа не е гарантирано“, пише медийният анализатор Майкъл Нейтънсън.

Към момента Disney+ има над 118 милиона абонати в цял свят. Растежът на Disney се забави през фискалното четвърто тримесечие на компанията. Disney+ добави едва 2,1 млн. абонати през тримесечието до октомври.

В началото на годината пък стана ясно, че HBO Max има 73,8 млн. абонати. Лидер обаче е Netflix с неговите 214 млн. абонати. Компанията, която имаше голямо забавяне през първата половина на 2021 г., отчете ръст на регистрациите през октомври, добавяйки 4,4 млн. през тримесечието отчасти благодарение на глобалната сензация “Squid game”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още