IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone реже 500 работни места в Германия

Компанията ще премести част от операциите си в Румъния и Индия

10:31 | 16.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Vodafone реже 500 работни места в Германия

Заради жестоката конкуренция на германския мобилен пазар операторът Vodafone планира да съкрати 500 от около 12 000 работни места в страната. В допълнение се предвижда да бъдат прехвърлени операции към Румъния и Индия, както и значително да се намалят началните заплати за новоназначавани служители, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, като се позовава на вътрешнофирмено писмо от главния изпълнителен директор на Vodafone Германия Йенс Шулте-Бокум.

Подобрен план е неизбежен, за да се осигури бъдещето на втория по големина мобилен оператор в Германия в една все по-трудна пазарна среда, посочва се в писмото.

Програмата за икономии ще бъде изпълнявана до 2015 година. От Румъния Vodafone възнамерява да контролира мрежата за мониторинг, а още от миналата година там бе преместен контролът на мобилните мрежи. "Задачите в областта на информационните технологии може да се осъществяват по-евтино в Индия", съобщава още Frankfurter Allgemeine Zeitung.

В писмото си до служителите Шулте-Бокум нарече началните заплати във Vodafone "доста над пазарното ниво", делът на променливите възнаграждения от друга страна бил под средните за пазара. Такава "огромна разлика" Vodafone вече не можел да си позволи.

Ето защо компанията иска да създаде и свои собствени сервизни компании за обслужване на клиенти, пише вестникът. Така Vodafone ще успее да намали началните заплати. Компанията обаче поема гаранция, че ще запази непокътнати заплатите на настоящите си служители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още