IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на приходите на Vodafone се забавя

Силата на компанията на развиващите се пазари, както и в Германия и Турция, все още компенсира нарастващата слабост в Южна Европа

13:09 | 20.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Ръстът на приходите на Vodafone се забавя

Телекомуникационната компания Vodafone обяви забавяне на ръста на приходите през първото тримесечие на финансовата си година, като основна причина за това е слабото представяне в Европа, съобщи ВВС.

Приходите от услуги от същинския бизнес на групата са нараснали с 0,6% до 9,98 млрд. паунда, докато през предходния тримесечен период ръстът е достигнал 2,3%.

Продажбите в Италия и Испания са се свили, тъй като обстановката остана „предизвикателна“, посочват от компанията. Ръстът във Великобритания е бил слаб заради „нарасналата конкуренция и слабата икономика“, добавят оттам.

През миналата година Vodafone остави конкурентите зад гърба си, плащайки рекорден дивидент на акционерите.

Акциите на мобилния оператор поевтиняха с 2,9% на борсата в Лондон след обявяването на тримесечните ѝ резултати. Компанията не представи данни за тримесечната си печалба, като ще го направи за първата половина на финансовата си година на 13 ноември.

Силата на Vodafone на развиващите се пазари, в Германия, Турция, а доскоро и във Великобритания, ѝ е помогнала да компенсира спада в Южна Европа, макар през последните месеци той да започва да дава сериозно отражение. През май компанията отписа активи в Италия, Испания, Португалия и Гърция на обща стойност 4 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още