IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Слим може да поеме цялата KPN

Евентуалната продажба на германското поделение на KPN на испанската Telefonica може да даде право на Слим да увеличи дела си над 30%

15:47 | 29.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Карлос Слим може да поеме цялата KPN

Мексиканският милиардер Карлос Слим може да придобие напълно холандската телекомуникационна компания KPN само няколко месеца, след като влезе в нея. America Movil на Слим е сложила край на споразумението си да запази участието си под 30 на сто, което се тълкува като знак, че тя може да кандидатства за цялата компания, предава Ройтерс.

Компанията на мексиканския милиардер Карлос Слим, който притежава 29,8% от KPN, придоби правото да прекрати споразумението, след като испанската Telefonica предложи 8,10 милиарда евро (10,7 млрд. долара) за германското мобилно подразделение на KPN - E-Plus, заяви в понеделник холандската компания. 

През миналата година Слим навлезе бързо на европейския пазар на далекосъобщенията. Освен в KPN милиардерът също така участва в Telekom Austria. В петък America Movil информира, че още обмисля дали да подкрепи възможната продажба на компанията за мобилни телефони E-Plus на компанията майка на O2 - Telefonica. Германия е най-големият европейски пазар на мобилни услуги.

Мексиканската компания, която от влизането си в KPN загуби около два милиарда евро от инвестициите си, не коментира в понеделник съобщението. Говорител на KPN заяви, че America Movil не е посочила дали компанията възнамерява да разшири своя дял в KPN до над 30 на сто. Ако наистина се стигне до там, мексиканците ще трябва да подадат оферта за цялата група.

"Сега те може да решат просто да увеличат дела си, но аз не мисля, че това ще се случи в краткосрочен план", каза анализаторът от AFS Brokers Кристофър Хо.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Батко Карлос може да си вдигне приходите с 10%, ако послуша моя милост но, едва ли. Предпочита да губи тук и там по няколко милиарда, оти е богат.Халал да са му негативчетата, аминЪ ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още