IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"К енд К" и "Български пощи" останаха в битката във втория търг за декодерите

В транспортното министерство отвориха ценовите оферти за доставката на безплатни декодери за цифровизацията

11:56 | 23.08.13 г.
"К енд К" и "Български пощи" останаха в битката във втория търг за декодерите

Магазини „Зора“ отпаднаха от търга за доставка на декодери за цифрова телевизия, става ясно след отварянето на ценовите оферти на участниците в процедурата. В Министерството на транспорта бяха отворени предложенията само на „К енд К електроникс“ и „Български пощи“.

И двете дружества са подали предложения за трите обособени позиции на обществената поръчка за доставка на декодери на територията на Северен централен район (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен район, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, общините на територията на София град (с изключение на „Оборище“) и Софийска област; Югоизточен район Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол).

"Български пощи" предлагат цена за обслужване 0,8% от стойността на продадените устройства. Цените за декодери са съответно 36,12 лв. без ДДС за ефирна телевизия, 25,71 лв. без ДДС за спътникова и 40,85 лв. за кабелна платформа.

Предложението на "К енд К електроникс" е за 1% такса обслужване и съответно 32,92 лв. без ДДС за декодер за наземна цифрова ефирна телевизия, 28,25 лв. без ДДС за спътникова и 24,92 лв. без ДДС за кабелна.

Класирането ще бъде обявено след анализ на офертите, допълват от транспортното министерство. 

Припомняме, че това е вторият търг в процедурата за отпускане на безплатни декодери за социално слаби. В останалите райони на страната процедурата вече приключи - имащите право на помощта вече получават ваучери и могат да получат декодерите. Заради забавянето на тръжната процедура спирането на аналаговия сигнал се отлага с няколко седмици. 

Обществената поръчка за доставка на декодери в Североизточен район беше спечелена от магазини „Зора“, в Северозападен район – от "К енд К електроникс", в Южен централен - от „Зора“ и  район „Оборище“ на Столичната община – от „Технополис“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още