IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните оператори са със смесени настроения за безплатен роуминг

Mtel предвижда негативен ефект, докато от GLOBUL приветстват по-модерната регулаторна рамка за пазара на мобилни услуги

17:41 | 12.09.13 г. 2
Мобилните оператори са със смесени настроения за безплатен роуминг

Последните предложения за законодателни промени в областта на мобилните услуги на територията на Европейския съюз биха имали увреждащ ефект за телеком индустрията. Това е официалното становище на мобилния оператор Mtel във връзка с представения вчера пакет от промени за мобилните оператори от Нели Крус.

Становищата на два от мобилните оператори у нас Globul и Mtel бяха изпратени днес (12 септември) до медиите в отзвук на задаващите се промени в мобилното пространство на европейско ниво.

В позицията на Mtel се посочва, че промените допълнително ще засилят негативната тенденция в сектора.

"При съпоставка с общите цели за растеж и инвестиции, законодателното предложение разкрива много негативни страни. Отчитаме, че ефектът на тези негативни страни ще бъде почувстван незабавно и ще има като резултат загуби на приходи, намаление на инвестициите, липса на възможност за иновации, загуба на работни места", категорични са от Mtel.

"Инициативата за изграждане на единен европейски пазар на електронни съобщения би могла да подпомогне значително растежа на Европа. Това би се случило обаче, ако се приложи подход, който се основава на дерегулиране, предвидимост и насърчаване на инвестициите. Проектираните законодателни мерки следва да бъдат оценени спрямо тази цел", допълва се в официалната позиция на Mtel.

Според Mtel планираните промени ще определят инвестиционния климат в областта на електронните съобщения, включително европейския растеж за следващите 10 години. "Поради тази причина, те следва да бъдат анализирани и извършени по-възможно най-правилния начин – с възможност за широко обсъждане, което да включва съответните представители на индустрията и всички заинтересовани страни", заявяват ощео от оператора.

От GLOBUL изразяватне така крайна позиция.

"Считаме, че инициативата на Европейската комисия е положително усилие за предлагане на по-модерна регулаторна рамка на европейския телеком пазар. Подкрепяме становищата на Асоциацията на мобилните оператори (GSMA) и Асоциацията на европейските телекомуникационни оператори (ETNO), но на този етап не бихме могли да предоставим по-подробен коментар преди да сме се запознали с предложението в повече детайли Очакваме с нетърпение предстоящия дебат преди финалното решение на Европейския парламент", казва се в позицията на оператора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 33 rate down comment 8
Pyramid
преди 10 години
ТРЯБВА да ги мачкат. Те не заслужават да са толкова мазни. Вместо това, да си бяха размърдали гранясалите мозъци.Да, ама не. Възможността още стои пред тях, може да си увеличат базата за печалби, без да ни притесняват, както и доволните си клиенти да умножат, ама няма да ги каня. Насила хубост не става. ДГД ! ! !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 8
Pyramid
преди 10 години
Мобилните оПИРАТори още много ще ги натискат. Основната вина, обаче, за загубата на клиенти, оборот, чиста печалба и безлихвено /САМОКРЕДИТИРАНЕ !/ на "интелигентните" им компании, се крие в тъпия им мениджмънт. Тиквите, само по една пропусната технология, която им носих на крака в скапаните централи през 2009-та и така и не попитаха, аджеба, как става, губят по няколко ститин милиона годишно, и взели да мъркат, че, видиш ли, регулаторите им виновни, че ЕС ги мачкал, че, видиш ли, външни фактори /не те, те НИКОГА И ЗА НИЩО НЕ ОТГОВАРЯТ, още по-малко, за своите печалби и удовлетвореността на клиентите си/ им били виновни.ДГД, казвам, скудоумниците. Така им се пада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още