IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Слим превзема America Movil

Милиардерът е увеличил индиректния си дял в компанията до почти 16 на сто

09:45 | 26.10.13 г.
Карлос Слим превзема America Movil

Милиардерът Карлос Слим е увеличил индиректния си дял в America Movil до малко под 16 на сто, съобщава Ройтерс, като се позовава на документи, подадени в американската комисия за ценните книжа.

Компанията за имоти на Слим - Inmuebles Carso, и банката му - Grupo Financiero Inbursa, са купили акции за съответно 248 млн. долара и 9,5 млн. долара, като сделките са осъществени от август насам.

Така индиректният дял на Слим в America Movil, включително и акциите, които той притежава чрез горепосочените компании, вече доближава 16-те процента, след като през юли беше 15,2 на сто.

Няма промяна в директния дял на милиардера в компанията, отбелязва информационната агенция.

От началото на годината акциите на America Movil са поевтинели с почти 9 на сто. В четвъртък компанията обяви значително по-лоши финансови резултати от очакваното.

Досега групата е похарчила над 4,5 млрд. долара за обратно изкупуване на акции, като и други компании на Карлос Слим оказват подкрепа в процеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още