IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен растеж в Азия вдига приходите на Telenor

Постъпленията на норвежкия телеком са нараснали с 6,2% на годишна база през четвъртото тримесечие

14:50 | 12.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Силен растеж в Азия вдига приходите на Telenor

Норвежкият оператор Telenor ASA отчита стабилен ръст на приходите за четвъртото тримесечие, воден най-вече от силен растеж на бизнеса в Азия, пише MarketWatch.

Приходите за тримесечието са се увеличили с 6,2% на годишна база до 27,61 млрд норвежки крони (4,5 млрд долара), затвърждавайки позицията на Telenor на един от малкото големи оператори, които реализират растеж, както и на най-големия в скандинавския регион.

Нетната печалба на Telenor възлиза на 2,43 млрд. крони, спрямо 2,51 млрд. през предходната година, се казва в отчета. Оперативната печалба пък е достигнала 8,83 млрд. крони от 7,93 млрд. преди година.

Стабилен е растежът на най-големите пазари на Telenor – Норвегия и Швеция, а маржовете са постоянни. Положителен ефект оказва присъствието на оператора на бързо растящи развиващи се пазари като Малайзия, Пакистан и Бангладеш, заявиха от компанията. Именно в последните две държави, както и в Индия, Telenor е добавила 5 млн. абонати.

Най-новият проект за разширяване на бизнеса на компанията е насочен към Мианмар, която отвори пазарите си за чужди инвестиции в контекста на широкообхватни икономически и политически реформи.

Без да се има предвид Мианмар, компанията очаква нисък едноцифрен ръст на приходите през тази година, докато оперативният марж трябва да остане стабилен. Също така компанията обяви, че ще даде дивидент на акционерите за 2013 г. със 17% по-висок от този през 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още