IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Orange Полша отчете загуба през четвъртото тримесечие

Приходите ще спрат да падат едва след втората половина на годината, прогнозират от компанията

15:52 | 12.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Orange Полша отчете загуба през четвъртото тримесечие

Полският клон на комуникационния оператор Orange записа нетна загуба от 102 млн. полски злоти (33,4 млн. долара) за четвъртото тримесечие на 2013 г., съобщава MarketWatch. Причините за спада са намаляващи приходи, свиващи се маржове и допълнителни разходи, съпътстващи планирано освобождаване на служители.

Полското подразделение на Orange отчете спад от 66% на годишната нетна печалба, възлизащ на 294 млн. злоти. Приходите са се свили с 9,3% през четвъртото тримесечие заради ниските цени в мобилния сегмент.

Негативно се е отразило и намаляването на таксите, които операторите получават от своите конкуренти за входящи повиквания. От тях най-големият стационарен оператор в Полша е загубил 693 млн. злоти през 2013 г., изчислиха от компанията.

Изпълнителният директор на полския клон на Orange Брюно Дютуа е съобщил в писмо до акционерите, че очаква приходите да се стабилизират през втората половина на 2014 г., когато компанията ще продължи със съкращаването на разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още