IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел отново е с най-бързата 3G мобилна мрежа

Резултатите са базирани на най-краткото време за зареждане на HTTP сайтове и най-бързия FTP трансфер

14:15 | 27.05.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Мтел отново е с най-бързата 3G мобилна мрежа

За четвърта поредна година най-големият по брой абонати български мобилен оператор Мтел получи сертификат за „най-бърза 3G мобилна мрежа“ в България.

Признанието за поддържаните високи скорости е направено от Net Check Германия след реални тестове и сравнения с конкуретните мобилни мрежи в страната.

„Заключението се основава на независима кампания за бенчмарк, изпълнена от  Net Check GmbH в съответствие с процеса BvB, който е част от стандартите на Net Check. Тестовете от стационарно място и в движение са проведени през март/април 2014 г. в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен“, се казва в сертификата, издаден на 23 април.

„Резултатите са базирани на най-краткото време за зареждане на HTTP сайтове и най-бързия FTP трансфер по време на 6000 теста, направени с едни и същи материали и с всеки от мобилните оператори. Измерванията при всички оператори са осъществени с модем Sierra Wireless MC7710, поддържащ максимална скорост 42 Mbit/сек за даунлоуд и 5.76 Mbit/сек за ъплоуд“, става още ясно от документа.

Резултатите показват, че мрежата на Мтел поддържа с 59% по-висока средна скорост при приемане на данни в сравнение със следващата по скорост мрежа. За 2014 година бързината на браузване на интернет страници (HTTP) на Мтел е най-добрата на българския телеком пазар. В сравнение с измерването от 2013 година, Мтел е увеличил средната скорост на приемане в мрежата си с повече от 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Това че имат най-добрия хардуер не означава нищо ако политиката относно обслужването на клиентите им остане същата.Мафиоти и крадци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
melon
преди 9 години
Личният ми опит не е много положителен с мобилния интернет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още