IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia размаха пръст на Microsoft

Софтуерният концерн трябва да подобрява Windows Phone по-бързо, смята вицепрезидентът на финландците

18:04 | 29.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nokia размаха пръст на Microsoft

Ето, че онова, което доскоро не можехме да си представим, вече е факт - за първи път от финландския производител на мобилни телефони Nokia се отправя доста сериозна и конкретна критика към Microsoft по повод работата над Windows Phone.

„Microsoft трябва да ускори темпото на работа по развиването на мобилната платформа Windows Phone“, заяви вицепрезидентът по разработка на приложения към Nokia Браян Бинияк в интервю за онлайн изданието International Business Times. 

Според Бинияк „Nokia се опитва да развие културното мислене в Microsoft, с което да каже, че времето е от съществено значение". Същевременно мениджърът дава за пример, че финландската компания спазва стриктен и редовен график за пускане на нови WP устройства на пазара.

По думите на вицепрезидента на Nokia е важен не само хардуерът, но и софтуерните инструменти, които го използват. „Не можеш да продадеш телефон без приложенията. Просто не можеш", признава Бинияк.

Освен това мениджърът критикува софтуерния гигант и за прекомерния фокус върху собствения му бюджет за сметка на партньорите си. "Да чакаш до края на своята фискална година, когато трябва да си изпълниш целите, не се отразява добре, когато аз имам да продавам телефони днес", допълва той.

Въпреки това обаче Nokia смята, че ситуацията бавно се подобрява и не мисли да се отказва от партньорството си.

„До края на 2013 г. за хората ще е трудно да кажат, че WP не разполага с дадено приложение", прогнозира мениджърът, като допълва, че Nokia не иска да разчита на други и да чака те да оправят нещата. Затова компанията също ще се включи в развитието на Windows Phone например с ъпдейт, който ще въведе поддръжка на Bluetooth 4.0 за съвместимите устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още