IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iOS предоставя повече възможности за разработчиците, отколкото Android

За сметка на това обаче заплатата на Android програмист е значително по-висока, показва изследване

10:44 | 28.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
iOS предоставя повече възможности за разработчиците, отколкото Android

Разработчиците на iOS отчитат при изтегляне на приложение пет пъти повече приходи, отколкото програмистите на Android приложения, става ясно от данни на BusinessInsider. При платени приложения и покупки в самите приложения обаче разликата е по-малка. Там едно приложение за Android носи средно 0,43 долара за всеки долар, който всеки разработчик за iOS взима.

Според статистиката, която се базира на данни от анализаторските компании Flurry и App Anniе, приложенията в iOS дават на своите разработчици и по-високи приходи от реклама. На всеки долар, генериран по този начин от апликация за IOS, се падат по 0,77 долара за приложение в Android.

Само през миналия месец специализираното във Facebook реклами дружество Nanigans обяви според AppleInsider, че рекламата на платформата на Apple предизвиква с почти 1800% повече действия, отколкото същата реклама за Android. "Целевите групи на iPhone са по-скъпи, и причината е, че тези клиенти си струват", цитира AppleInsider Дан Слейгън, старши вицепрезидент на Nanigans.

Проучвания вече доказаха многократно, че клиентите на Apple използват своите устройства по-често и са по-склонни да плащат за съдържание, се казва още в доклада. Flurry е изчислила, че потребители на iPhone дават средно по 0,19 долара на изтеглено приложение. При Android този дял е само 0,06 долара.

Малко по-различна картина очертава проучване на CyberCoders, компания за набор на персонал. При сравнение на заплатите на разработчиците се оказва, че Android програмисите печелят средно с до 10 000 долара повече на година, отколкото техните колеги, специализирани в iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още