IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft придобива израелската компания за киберсигурност Adallom

Сделката за 320 млн. долара е поредната на технологичния гигант на израелския пазар

16:40 | 20.07.15 г.
Microsoft придобива израелската компания за киберсигурност Adallom

Microsoft Corp планира да придобие израелската компания за киберсигурност Adallom за 320 млн. долара, съобщава в понеделник финансовото издание Calcalist.

Adallom, която разработва сигурността на облачни платформи, се очаква да се превърне в център за бизнес кибернетичната сигурност на Microsoft в Израел, пише вестникът.

Представители на израелската компания не бяха откри за коментар от Ройтерс, докато от Microsoft отказаха да коментират предстоящата сделка.

Технологичният гигант направи няколко скорошни придобивания в Израел, включително и на разработчика на софтуер за сигурност Aorato за 200 млн. долара. Американската компания също така закупи анализаторската фирма Equivio и производителя на дигитални писалки N-trig.

Наскоро Adallom набра около 50 млн. долара от фондовете за рисков капитал Sequoia Capitol и Ventures, припомня още Calcalist.

Adallom е основана през 2012 г., като има 80 служители в офисите си в Израел и Съединените щати.

Израелската компания разработва технология за сигурност на информацията на потребителите на отдалечени сървъри. Нейните услуги предлагат защита на облачните сървъри и ги предпазват от кибератаки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още