IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft Teams вече е напълно оптимизиран за Mac с M1 или M2 чипове

Актуализацията предоставя оптимизирано изживяване на Teams дори при използване на множество монитори с висока разделителна способност

16:33 | 04.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Microsoft</em></p>

Снимка: Microsoft

Microsoft пусна собствена версия на своята програма Microsoft Teams за Mac-ове с чипове M1 или M2. Едно от основните предимства на Microsoft Teams е, че непрекъснато се актуализира, предава The Verge.



Софтуерният гигант разработи нейтивна версия за чипа на Apple на Microsoft Teams, която трябва да включва предимства в производителността за потребителите на Mac с най-новите M1 или M2 чипове. „За потребителите на Mac това означава значително повишаване на производителността, осигуряване на ефективно използване на ресурсите на устройството и оптимизирано изживяване на Teams дори при използване на множество монитори с висока разделителна способност по време на разговори или срещи“, казва Анупам Патнаик, член на продуктовия маркетинг на Microsoft Teams.

Съществуващата версия на Microsoft Teams работи като обикновено приложение, използвайки емулацията Rosetta 2 на Apple, а вградената поддръжка за Teams на Apple Silicon беше силно търсена функция. Въпреки че всички потребители на Teams за Mac ще бъдат автоматично препращани до тази нова актуализация на приложението, внедряването ще се извърши за месеци, а не за дни или седмици.

„Общодостъпната (GA) версия на приложението Teams на Mac с чипа на Apple се разпространява постепенно до клиенти“, обяснява Патнаик. Ако не искате да чакате актуализацията, бета версия вече е налична.

Нейтив версията на Microsoft Teams за машините с чиповете на Apple се появява почти две години, след като Microsoft пусна оригинални версии на Word, Excel, Outlook, PowerPoint и OneNote за M1 Mac.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още