IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атанас Райков става вицепрезидент за ключовите пазари в Rakuten Viber

Това е поредно повишение за българина, който работи в компанията от 2015 г.

13:52 | 15.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Атанас Райков. Снимка: Viber
Атанас Райков. Снимка: Viber

Атанас Райков става вицепрезидент за ключовите пазари в Rakuten Viber, отбелязвайки поредна стъпка нагоре в йерархията на технологичния гигант, съобщават от компанията.

Българинът влиза в топ мениджмънта на Rakuten Viber и ще влияе директно върху международните решения за технологичното, продуктовото и стратегическото ѝ развитие.

Райков е част от Viber от 2015 г., когато стана генерален мениджър за Централна и Източна Европа. По-ранният му опит е в областта на телекомуникациите и технологиите. Това е четвъртото повишение за мениджъра. Първото такова му донесе отговорности, свързани с партньорствата с телекоми, предвид кариерното му развитие преди това. След това пое пазарите в Близкия изток и Северна Африка, а след това и отговорности за Общността на независимите държави, Украйна, Западна Европа и САЩ между 2017 и 2021 г.

Миналата година Райков беше повишен на нова позиция – старши директор по растежа на ключовите пазари на Viber по целия свят. Сега фокус на мениджъра остава растежът на услугата, както и развитието на бизнес екипите на ключовите пазари.

Растежът на Райков в компанията е пореден успех за Viber, свързан с България. От години българското звено на услугата играе ключова роля за развитието и тестването на иновации.

Viber се насочва все повече към превръщането си в суперприложение по примера на други азиатски играчи, а за целта обединява множество услуги и решения в своята платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 15.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още