IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

OpenAI пусна корпоративна версия на ChatGPT

Тя вече се ползва от малък брой компании за неща като създаване на код и отговаряне на бизнес въпроси

09:51 | 29.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

OpenAI пусна корпоративна версия на ChatGPT с добавени функции и гаранции за поверителност - най-значимият опит на стартъпа досега да привлече широк спектър от бизнес клиенти и да увеличи приходите от най-известния си продукт, пише Bloomberg.

Както при потребителските версии на базирания на изкуствен интелект (AI) чатбот на компанията, потребителите могат да въведат заявка и да получат писмен отговор от ChatGPT Enterprise. Новият инструмент предлага неограничено използване на най-мощния модел на генеративния изкуствен интелект на OpenAI, GPT-4, както и криптиране на данни и гаранция, че стартъпът няма да използва данни от клиенти, за да развива своята технология. Освен това предлага възможност за въвеждане на много по-дълги заявки.

Пускането на ChatGPT Enterprise е крачка напред в плановете на OpenAI да печели от своя чатбот, който е изключително популярен, но много скъп за работа, тъй като стабилните AI модели изискват много изчислителна мощ. Стартъпът, базиран в Сан Франциско, вече е предприел някои стъпки за генериране на приходи от ChatGPT, например чрез продажба на премиум абонамент и предлагане на платен достъп на компаниите до интерфейса за програмиране на приложения, който разработчиците могат да използват, за да добавят чатбота към други приложения.

Брад Лайткап, главен оперативен директор на OpenAI, отказва да разкрие конкретни подробности за това колко ще струва ChatGPT Enterprise, отбелязвайки, че услугата може да варира в зависимост от нуждите на всеки бизнес. Лайткап твърди, че компанията „може да работи с всеки, за да разбере кой е най-добрия план за него“.

„Наистина се опитахме да създадем най-добрата версия на ChatGPT“, коментира Лайткап в интервю. „Това беше задачата на екипа - как да изградим нещо, което по най-добрия начин да повишава производителността“, допълва той.

OpenAI работи с повече от 20 компании - от малки стартъпи до по-големи фирми, които имат богат опит с изкуствения интелект, за да тестват ChatGPT Enterprise, посочва Лайткап.  Сред потребителите на услугата попадат компанията за продукти за красота Estée Lauder, разработчикът на софтуер за дизайн Canva и платформата за автоматизация Zapier. Първите клиенти на продукта го използват за задачи като създаване на код, помощ при творческа работа и отговаряне на бизнес въпроси, посочва OpenAI.

По думите на компанията ChatGPT се използва от повече от 80% от компаниите от Fortune 500, откакто беше пуснат през ноември миналата година. Въпреки че все по-голям брой организации намират начини да използват ChatGPT за програмиране и брейнсторминг, някои фирми нарочно стоят настрана от чатбота и от нарастващия брой конкурентни AI инструменти поради опасения за сигурността и поверителността на фирмените и клиентските данни.

В опит да отговори на тези опасения OpenAI каза, че няма да обучава своите модели - процесът по подаване на ново съдържание към генеративния изкуствен интелект, за да увеличи той базата си от знания – със заявки или данни от компании, използващи ChatGPT Enterprise.

Някои компании се притесняват от склонността на големите езикови модели – технологията, които стои в основата на ChatGPT – да си измислят неща. Някои компании също се притесняват от склонността на големите езикови модели, технологията, която е в основата на ChatGPT, да измислят нещата. Лайткап посочи, че GPT-4, който беше представен през март, е по-малко склонен към фабрикуване на резултати спрямо предишния AI модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 29.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още