IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia представи нов супер телефон - Lumia 1020

С Lumia 520 финландците изглежда правят пробив в ниския ценови клас, показват последните статистики

17:52 | 12.07.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Nokia поставя акцент във фотографирането. <em>Снимка: компанията</em></p>

Nokia поставя акцент във фотографирането. Снимка: компанията

Финландският телекомуникационен концерн Nokia поставя нов стандарт във фотографирането със смартфон, след като представи на Nokia Lumia 1020, отличаващ се с 41-мегапикселов сензор от второ поколение.

За разлика от всички смартфони на пазара до момента, новият Nokia Lumia 1020 преоткрива зуум функцията и позволява на потребителите да откриват повече детайли, отколкото окото може да види. С помощта на технологията PureView на Nokia и оптичната стабилизация на изображението, устройството заснема едни от най-ярките и ясни изображения, които могат да предложат днешните цифрови фотоапарати. 

С помощта на новата функция за двойно улавяне (dual capture) Nokia Lumia 1020 осигурява безкрайни възможности за редактиране на 38-мегапикселовите снимки с висока резолюция, но създава и 5-мегапикселови изображения, които лесно могат да се споделят в социалните мрежи чрез Windows Phone 8.

41-мегапикселовия сензор на Nokia Lumia 1020 се отличава с Zeiss оптика с шест прецизни лещи, както и оптична стабилизация на изображението, която осигурява кристалночисти изображения дори в условия на ниска осветеност.

"Искаме да отведем хората на пътешествие, на което те да снимат, записват и споделят своя живот", казва Стивън Елоп, президент и главен изпълнителен директор на Nokia и добави "Nokia Lumia 1020 ще даде нов смисъл на снимките и ще продължи да укрепва водещата позиция на Nokia при фотографските технологии."

Заедно с допълнителните професионални функции и по-дългия живот на батерията, Nokia обяви и новия аксесоар Nokia Camera Grip. Той допълва характеристиките на устройството, отличителни за самостоятелните камери - вградена ксенонова светкавица и механичен затвор на камерата на Nokia Lumia 1020.

Продажбите на Nokia Lumia 1020 ще започнат първоначално в САЩ през юли 2013 г.. Очаква се устройството да бъде достъпно в Китай и основните европейски пазари още през това тримесечие. Nokia ще предлага и ексклузивен вариант на устройството с Telefonica на избрани европейски и латиноамерикански пазари. Nokia Lumia 1020 ще се предлага в жълт, бял и черен цвят.

Междувременно според данни на WMPowerUser Nokia Lumia 520 е имала пазарен дял от 4,4% през май, който през юни вече е скочил до 8,4% и до края на настоящия месец би трябвало да прехвърли поне 12 на сто сред всички смартфони с Windows Phone 8. Така се оказва, че смартфонът, който в България се предлага на цена от около 350 лв. без договор, вече е най-популярният модел с мобилната операционна система на Microsoft, като изпреварва Lumia 920. Според анализаторите този модел, както и другите по-достъпни предложения с платформата, сигурност ще помогнат на Nokia да постигне по-сериозен брой продажби от смартфоните. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 19 rate down comment 2
Ricco
преди 10 години
...Ако не знаеш как стават тия работи гледай филма "Кутията".http://***.imdb.com/title/tt0362478/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
Гоше,висшата Сила, която контролира моето съзнание (и която е мнооого по-висша от нек'ъв телеком), ме упълномощи да ти кажа, да предадеш на тези дето те заплашват следното:Ако и косъм падне от главата ти по тяхна вина, то семействата на физическия извършител и на човека взел решението за това, и/или те самите, в срок до три години, ще бъдат унищожени физически чрез инциденти изглеждащи като нещастни случаи. А ако решението за физическа разправа с теб е взето колективно, то споменатата участ ще сполети семейството на човека и/или него самия, който пръв е предложил тази разправа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още