IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Дел увеличава натиска върху инвеститорите

Основателят на Dell прави последни усилия да убеди акционерите в сделката

09:55 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Майкъл Дел прави всичко възможно, за да спечели благоразположението на инвеститорите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Майкъл Дел прави всичко възможно, за да спечели благоразположението на инвеститорите. Снимка: Ройтерс

В сряда акционерите в Dell следва да вземат решение за бъдещето на компанията. Преди това според материал на Wall Street Journal те ще получат телефонно обаждане от лагера на основателя на компанията Майкъл Дел. Той иска да снеме „боледуващия“ производител на компютри и принтери от фондовия пазар и след това да го санира без натиска на финансовите пазари.

За целта обаче той трябва да убеди инвеститорите. Заедно с инвестиционната компания Silver Lake Дел им предлага 24,4 милиарда долара (18,6 милиарда евро), за да се върне на власт в компанията, която той основава. Твърде малко, смятат някои. Около 22 на сто от дружеството са в ръцете на инвеститорите, които публично обявиха, че ще гласуват против предложението на Дел.

В продължение на месеци Дел се опиташе да убеди инвеститорите в ползите от сделката. Но големите инвеститори като Карл Айкън упорито се съпротивляват. Затова и гласуването, което би трябвало да се проведе още през изминалата седмица, беше отложено.

Сега Wall Street Journal пише, цитирайки осведомени източници, че Майкъл Дел лично се е срещал с големите инвеститори. Също така и специализирана в търговията с акции с право на глас компания е прозвънявала от името на мениджмънта на Dell индивидуалните инвеститори, които имат акции на Dell в портфейла си.

Причината за тази дейност освен всичко друго е и начинът, по който на годишното общо събрание ще протече самото гласуване. Неподадените гласове автоматично ще се зачитат като глас „Против“. Според Wall Street Journal при гласуването миналия четвъртък повече от 20 на сто от акциите с право на глас не са искали да подадат вот.

Всичко за предстоящата сделка четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още