IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ARM отчита скок на печалбата с една трета

Британският концерн надмина значително растежа на конкурентите си

15:57 | 25.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ARM отчита скок на печалбата с една трета

Британският  разработчик на чипове ARM е увеличил през второто тримесечие на 2013 г. печалбата си преди облагане с данъци спрямо същия период на миналата година с 30 на сто до 86,6 милиона паунда (100 милиона евро). Продажбите са нараснали с 24% до 171,2 милиона паунда (198,8 млн. евро).

По този начин ARM не само надминава очакванията на анализаторите, но и постига значително по-големи ръстове, отколкото много конкуренти в производството на полупроводници, пише ZDNet. 

Освен това ARM е продала от април до юни 25 нови лицензи за процесори. Повече от половината от тях са били предназначени за компании за чипове в Азия.

Междувременно корейският концерн Samsung обяви във вторник, че ще използва в своите водещи устройства графични ядра на ARM. Досега корейците залагаха на технологията на Imagination Technologies. ARM отбелязва напредък и на пазара на сървъри. Наред с другите неща, Dell, AMD и Samsung са изразили интерес към изграждане на корпоративните центрове за данни, наречени от Dell “hyper-scale” центрове.

Главният финансов директор на ARM Тим Скор очаква, че пазарът на смартфони ще продължи да расте. Но растежът ще продължи да отслабва. Директорът на Apple Тим Кук обаче обясни по време на представянето на тримесечните данни на компанията му, че не вярва, „че пазарът на най-високия клас смартфони е достигнал своя пик".

Британският разработчик на чипове очаква, като през първото тримесечие, че годишните продажби през 2013 г. ще отговорят на очакванията на пазара. И анализаторът Джулиън Йейтс оценява бъдещото развитие на ARM като „много солидно“. „Ние поддържаме положителното си становище за акциите", каза Йейтс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още