IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infineon удвоява печалбата си

Германският производител очарова анализаторите, които очакваха по-скромен ръст

10:35 | 30.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Infineon удвоява печалбата си

Нарастващото търсене от страна на индустрията и развитието на енергията от възобновяеми източници е окрилило бизнеса на производителя на чипове Infineon. Приходите са се увеличили през последното тримесечие с 11% в сравнение с предходното тримесечие до 1,02 млрд. евро, съобщи компанията във вторник, цитирана от Ройтерс.

Печалбата се е увеличила повече от два пъти до 77 млн. евро от 33 млн. евро в предходното тримесечие, а печалбата на акция скача от 3 на 7 цента. Данните са доста по-добри от очакванията на анализаторите.

"Infineon се възстанови добре и отново започва да расте. Нашата стратегия проработи. Ние сме в състояние да се възползваме от възможностите в атрактивните пазари бързо и последователно", заяви главният изпълнителен директор Райнхард Плос.

Преди всичко продажбите на чипове, използвани в сървърите, мрежови елементи, смартфони и таблети, се е увеличила. Китайските потребители също са искали повече силови полупроводници в областта на възобновяемите енергийни източници.

Здравият и досега сегмент за авточиповете също продължава да расте. Така се оказва, че приходите и в четирите важни сегмента растат стабилно: продажбите в подразделението Automotive скачат с 8 на сто, в областта Industrial Power Control – с 20 на сто, при Power Management & Multimarket нарастването е със 17%, а при Chip Card & Security – с 10%.

Infineon се е възстановила по-бързо от очакваното от спада в производството. За фискалната година, която приключва в края на септември, Плос повиши отново прогнозата. Приходите ще намалеят само с 1,5 на сто, прогнозира той. Infineon прие предварително, че спадът ще е между минус пет и девет процента.

Оперативният марж ще бъде малко под десет процента - също малко по-добър резултат, отколкото първоначално се смяташе. През последното тримесечие се очаква доходността да бъде около 13%. По този начин стойността вече се доближава към целевата за групата от средно 15 на сто. Сред борсовите посредници перспективите бяха посрещнати добри. Преди началото на сесията акциите на Infineon бяха търгувани при ръст от 2,4%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още