IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският Loewe намери спасение в Китай

Партньорството с Hisense International изстреля акциите на германския концерн с 30% до 2,30 евро за акция

12:58 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Продуктите на&nbsp;Loewe се отличават с високо качество и изящен дизайн. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Продуктите на Loewe се отличават с високо качество и изящен дизайн. Снимка: Getty Images News

Борещият се за съществуването си производител на телевизори Loewe е намерил помощ в Китай. Германският концерн е сключил споразумение за стратегическо партньорство с китайския производител Hisense International, предаде Ройтерс.

Както Loewe обяви официално, двете компании са подписали мащабен договор за сътрудничество. Целта е да се оптимизира взаимодействието в покупките, производството, развитието и продажбените цели.

Чрез партньорството си с водещия китайски производител на потребителски електронни продукти Loewe иска да предложи по-изгодни продукти. Китайците от своя страна се надяват да увеличат бизнеса си в Западна Европа.

На фондовия пазар акциите на Loewe скочиха с повече от 30 на сто до 2,30 евро. 

Преди две седмици Loewe подаде молба за защита от фалит. Производителят на телевизори сега разчита на защита по производството за собствена отговорност, което предоставя на компаниите тримесечен срок за представяне на нов план за преструктуриране.

„По време на временния период от три месеца Loewe има защитен щит от принудително изпълнение и санкции от страна на кредиторите и може да остане в пълна експлоатация“, заявиха от компанията. Операциите в Кронах, Северна Бавария, ще продължат без ограничения.

Германия въведе тази защита за производства като специална форма на фалит през миналата година, за да отнеме страха у компаниите от съдия-изпълнители. Изискването е финансовата несъстоятелност още да не е настъпила, а само да заплашва компанията. В такъв случай мениджмънтът остава в компанията и дори може да си избере евентуален ликвидатор или синдик, който да бъде след това одобрен от съда.

Loewe е производител на ексклузивни телевизори и озвучителни системи и една от последните сравними компании в Германия. Своите висококачествени за средното ниво на пазара телевизори в последните години Loewe не успяваше да продава добре предвид огромния спад на цените.

От три години насам Loewe отчита постоянно загуба, като губи почва под краката си преди всичко заради корейски конкуренти като Samsung или LG. Моделите от Азия често струват съвсем малка част от устройствата на Loewe, които често се продават за над 2000 евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още