IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony продаде 1 млн. броя PlayStation 4 за първите 24 часа

На предшественика PlayStation 3 бяха нужни 3 месеца, за да постигне тези продажби

15:23 | 17.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В Северна Америка вече може да се види колко добре се продава наследникът на PlayStation 3. В рамките на първите 24 часа PlayStation 4 е бил продаден в Северна Америка над един милион пъти! Този брой не е приблизителен, а идва лично от Шухей Йошида чрез акаунта му в Twitter.

Нека сравним това с предходния модел. Този брой PlayStation 3 постигна едва след три месеца.

„Реакцията на феновете е феноменална“, казва Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment, който изрази и благодарността си към феновете. 

PlayStation 4 излиза в Европа и Латинска Америка на 29-и ноември. Японците вече са изпълнили една пета от очакваните продажби на PS4 до края на март 2014 г.

Представянето на PS4 се случва седем години след предходната версия на конзолата и една седмица преди излизането на новото гейминг устройство на Microsoft – Xbox Оne.

"С PS4 искаме да постигнем висока производителност на ниска цена, която да е достъпна за всеки дом по света", заяви вицепрезидентът на Sony Computer Entertainment America Адам Бойс.

Пазарната стойност на PS4 в САЩ ще е 399 долара, докато Xbox One ще се търгува със 100 долара повече.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още