IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nvidia показа мощен процесор за мобилни устройства

Той предлага висока производителност за игри и пази живота на батерията

12:12 | 07.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nvidia показа мощен процесор за мобилни устройства

Nvidia представи нов процесор за мобилни устройства с името Tegra K1. Устройството беше показано в рамките на най-голямото изложение за потребителска електроника в света, което се провежда в Лас Вегас.

По думите на създателите на Tegra K1 процесорът може да предостави производителност, която да се конкурира с тази на повечето лаптопи. Той има 192 ядра и споделя архитектурата Kepler, използвана от Nvidia за графичния чип на видеокартата GeForce GTX 780 Ti.

Новият процесор ще се предлага в две версии, като първата ще има 32-битов четириядрен ARM Cortex А15 централен процесор. Другата версия ще предлага първия централен процесор, разработен от Nvidia. Той е двуядрен, 64-битов и е базиран на ARMc8 архитектура.

Чиповете предлагат висока производителност за игри, като същевременно запазват живота на батерията на мобилното устройство. От Nvidia обявиха, че Tegra K1 има същите графични възможности, каквито имат конзолите PlayStation 4 и Xbox One, които излязоха през 2013 г.

Създаването на новия процесор е отговор на нуждите на пазара на мобилни телефони, твърди изпълнителният директор на компанията производител, според когото пазарът се нуждае от устройства със значително по-висока производителност.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още