IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Nvidia се сви с 19% след спад на приходите

Компанията очаква приходите да се възстановят през настоящото финансово тримесечие, започнало на 29 юли

21:21 | 09.08.13 г.
Печалбата на Nvidia се сви с 19% след спад на приходите

Печалбата за второто финансово тримесечие на Nvidia Corp. се понижи с 19% на годишна база, след като приходите на производителя на чипове намаляха, съобщи MarketWatch.

През трите месеца до 28 юли компанията е спечелила 96,4 млн. долара, или 16 цента на акция, при печалба от 119 млн. долара, или 19 цента на акция за същия период на 2012 г. Ако се изключат еднократните ефекти като разходи, свързани с придобиване, изгладената печалба намалява до 23 цента на акция от 27 цента година по-рано. Брутният марж се е разширил до 55,8% от 51,8%.

Приходите са се понижили с 6,4% до 977,2 млн. долара. През май компанията прогнозира приходи от около 975 млн. долара за второто тримесечие на финансовата си година, като тогава числата се оказаха под очакванията на анализаторите.

За настоящото тримесечие Nvidia прогнозира приходи от 1,05 млрд. долара плюс/минус 2%, докато анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакват средни приходи от 1,1 млрд. долара.

Компанията, базирана в Саната Клара, щата Калифорния, е известна най-много с чиповете и компютърните си карти, които подчертават визуалните ефекти в компютри, таблети и смартфони. Тя обаче пренасочва вниманието си, за да се приспособи към конкуренцията и промените в бранша.

През юни от Nvidia обявиха, че ще започнат да лицензират технология и да продават патенти. През миналата седмица с около месечно закъснение компанията представи своето първо ръчно устройство Shield за видеоигри под операционната система Android.

Към 20,50 часа българско време акциите на компанията губят 2,3% от стойността си до 14,35 долара за брой н борсата NASDAQ. От началото на годината обаче пазарната капитализация на компанията е нараснала с близо 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още