IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung трябва да плати 930 млн. долара на Apple

Според калифорнийски съд корейската компания е нарушила редица патенти на американския концерн

09:48 | 07.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung трябва да плати 930 млн. долара на Apple

Южнокорейският електронен гигант Samsung трябва да плати обезщетение на американския си конкурент Apple в размер на 930 млн. долара (670 млн. евро). Това е решил в четвъртък съд в Сан Хосе, Калифорния.

Samsung бе първоначално осъден заради нарушаване на патентите на Apple да плати 1,04 млрд. долара, но присъдата впоследствие бе изменена няколко пъти. Сега съдия Луси Кох определи окончателната крайна сума. Samsung обаче обяви веднага, че ще подаде жалба и ще предаде случая на по-горна инстанция. 

В същото време Apple трябваше да понесе и загуба. Окръжният съд отхвърли искането на американската група да забрани продажбата на 23-те по-стари смартфони и таблети на конкурента от Южна Корея в Съединените щати. Apple не бил в състояние да докаже, че трите функции, които се обсъждат заради предполагаемите нарушения на патенти, са оказали критично влияние върху решението за купуване на клиентите.

Apple и Samsung – двамата световни лидери на пазара на смартфони, водят своя патентен спор в много страни по целия свят. Базираната в Калифорния компания отказа да коментира решенията на съда в четвъртък.

Припомняме, че през ноември Apple и Samsung обявиха, че до 8-и януари ще направят предложения за разрешаване на спора. Шансовете за успех в момента Кох класифицира като много малки. "Не трябва да ми се подигравате, но дори и кантората ми се смее, когато спомена за извънсъдебно споразумение", каза тя тогава на адвокатите на двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още