IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackberry възобновява производството на своя смартфон Bold с BB7

По-голяма част от продаваните от канадския концерн смартфони са със старата операционна система

12:14 | 31.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Телефоните от серията Bold все още се радват на силно търсене. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Телефоните от серията Bold все още се радват на силно търсене. Снимка: архив Ройтерс

Представеният през 2011 г. модел смартфон Bold с хардуерна клавиатура и версия на операционната система ВB7 ще продължи да бъде произвеждан, потвърди главният изпълнителен директор на Blackberry Джон Чен в рамките на анализаторска конференция за последните финансови резултати на канадската компания. Тя е сключила съответния договор с поддоставчика Wistron, предаде ZDNet.

„Радостен съм да обявя нов производствен цикъл на Bold ", каза Чен. „Ние ще подкрепим операционната система, докато има търсене". 

Този ход подчертава продължаващата значимост на оригиналната операционна система на BlackBerry, която се радва на висока популярност по-специално на развиващите се пазари. Там се предлагат много по-евтини устройства, отколкото моделите с най-новата операционна система BlackBerry 10. С Bold BlackBerry се надява да повиши дела си в задграничните пазари, които все още са лоялни към канадската компания.

В действителност по-голямата част от продадените през четвъртото фискално тримесечие смартфони BlackBerry е била със седма версия на операционната система, което анализатори отдават на постоянните проблеми с новата платформа. От 3,4 милиона продажби на BlackBerry 2,3 милиона се падат на ВВ7.

Наскоро BlackBerry призна, че продава апаратите Bold на загуба. Сега обаче Чен подчертава, че благодарение на новия договор за производство с Wistron компанията няма да губи пари от тези устройства.

В същото време главният изпълнителен директор отново похвали следващите модели Z3 (кодово име Jakarta) и Q20 (Blackberry Classic), които бяха представени в края на февруари по време на изложението Mobile World Congress в Барселона. Той също така намекна за по-нататъшни модели, но без да навлиза в подробности. „Надявам се, че никой не вярва, че ние не вземаме на сериозно бизнеса със смартфони", каза Чен.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още