IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силно търсене на iPhone 6 и 6 Plus в Китай

В рамките на три дни са регистрирани поне 6 млн. предварителни заявки при независими продавачи

16:45 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Прекупвачи изкупуват продадени в Хонконг бройки от новите апарати на Apple. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Прекупвачи изкупуват продадени в Хонконг бройки от новите апарати на Apple. Снимка: Ройтерс

И медийният шум около т. нар. „Bentgate“ (огъването на iPhone 6) очевидно не оказва влияние върху силното търсене на телефоните в Китай. След като през миналата седмица  Apple обяви, че ще даде старт на продажбите в Китай от 17-и октомври, в рамките на три дни са регистрирани поне 6 млн. предварителни заявки при независими продавачи, пише специализираният сайт JingDong.

При това същинската фаза на предварителни поръчки дори не е започнала. Самият Apple ще започне своите предварителни заявки едва на 10 октомври, преди да започне да продава устройствата си на 17-и октомври. 

Паралелно ще бъдат приемани резервации от китайските мобилни оператори. В първите шест часа на пускането им при тях е имало 2 млн. предварителни поръчки. За сравнение, Apple продаде 10 млн. нови Iphone през първия уикенд на продажбите.

Според JingDong в началото търсенето е било почти поравно поделено между iPhone 6 и фаблета iPhone 6 Plus, като за 6 Plus е имало малко по-силен наплив. Подобна информация дойде и от тайванското специализирано издание DigiTimes, което още в петък предаде, че на iPhone 6 Plus се падат 60% от продажбите. 

Тази година китайските клиенти трябваше да почакат малко повече за новите модели. Ако година по-рано продажбите на iPhone 5s започнаха в страната паралелно с първите продажби в западните държави, то сега властите в Пекин забавиха разрешението си за новите апарати. Заради това се разви и силен сив пазар на устройствата. Закупени в САЩ и Западна Европа устройства отново се озоваха в Китай, където са били произведени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още