IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предполагаем прототип на iPhone 6 се появи в eBay за кратко

Наддаването надмина 100 000 долара, но обявата за устройството вече е свалена от сайта

21:07 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Обявата за продажбата на предполагаем прототип на iPhone 6 в eBay вече е свалена от сайта от продавача, след като наддаването за устройството надмина сумата от 100 000 долара, пише Independent.

В момента на сайта излиза надпис, че „продуктът вече не се е на разположение“. Наддаването за прототипа започна миналата седмица и трябваше да продължи до 9-и октомври, преди продавачът да го прекрати ненадейно.

В рамките на периода са отправени близо 200 оферти, а в понеделник сутринта цената скочи от 60 000 долара на 100 000 долара. Малко след това продуктът е изтеглен от eBay.

Продавачът Алекс Кантор, който използва потребителското име Kimberlyk 1918 е получил „случайно“ предполагаемия прототип от американския мобилен оператор Verizon, когато поръчал най-новия модел.

В описанието на продукта той прилага „110% гаранция“, че прототипът е реален. Този профил е извършвал само една предишна продажба в eBay.

На снимките се вижда iPhone 6, който работи в режим на разработка, без iOS 8. Няма индикации, че устройството е било продадено. Вместо това се вижда, че Кантор е оттеглил предложението си.

Възможно е от Apple да са помолили продавача да върне прототипа. Когато през 2010 г. на пазара се появи прототипът на iPhone 4G и беше продаден на технологичния блог Gizmodo, Apple отправи наказателно обвинение срещу двете страни. В крайна сметка Gizmodo беше принуден да върне устройството на компанията.

Представителите на Apple не са открити за коментар по темата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още