IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Возняк смята, че големият iPhone е закъснял

Съоснователят на Apple вярва, че компанията е щяла да постигне по-голям успех, ако беше пуснала iPhone с голям екран преди три години

17:32 | 11.11.14 г. 4
<p>
	Стив Возняк.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Стив Возняк. Снимка: архив Ройтерс

Съоснователят на Apple Стив Возняк смята, че Тим Кук и неговият екип е трябвало да направят iPhone с по-големи размери много по-рано, пише CNN.

“Apple щеше да има по-голям пазарен дял, ако имаше iPhone с по-голям екран през последните три години”, коментира Возняк. “Тя щеше да се конкурира по-добре със Samsung”.

Делът на Samsung на пазара на смартфони през третото тримесечие е 24% и е два пъти по-голям от този на Apple през третото тримесечие, сочат данни на консултантската компания IDC. Допреди по-големият iPhone 6 да започне да се предлага в магазините през септември, Apple предлагаше смартфони със значително по-малки екрани и пропусна да забележи популярността на големите устройства с Android.

Возняк, който напусна Apple през 1987 г., остава фен на компанията, която създаде заедно със Стив Джобс. Но това не означава, че той купува само и единствено продукти на Apple. Возняк твърди, че обича да тества и експериментира с устройствата, преди да се ангажира наистина с тях.

“Технологията е като песен”, твърди Возняк. “Можеш да научиш всички детайли от някой друг, но не си сигурен, докато не я чуеш сам”.

Едно от устройствата, за които Возняк не се вълнува особено, е Apple Watch - умният часовник, който се очаква да излезе на пазара в началото на следващата година.

“Твърдях, че искам да имам смартфон на китката, така че купих няколко от първите умни часовници, които излязоха на пазара. Отървах се от тях толкова бързо. Не харесвам умни часовници”, категоричен е Возняк.

По думите му той се е насочил обратно към телефона си, защото се нуждаел именно от по-голям дисплей. Според Возняк Apple Watch е само “луксозна фитнес гривна”, но все пак е готов да я пробва.

Любимото приложение на Возняк е Siri и той го използва постоянно. Създателят на Apple твърди, че е работил с него още преди то да стане известно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
nikoy
преди 9 години
Проблема е, че настройката за силата на звука на алармата е обвързана с настройката за силата на звука на тона на звънене. И това е от много години и при всички айфони! Например, ако звука на тона на звънене ти е увеличен до край и е включена вибрация, това означава че и алармата ти ще звъни на макс с включена вибрация. Ужасно дразнещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
d333
преди 9 години
И какъв е проблема с алармата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
d333
преди 9 години
И какъв е проблема с алармата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nikoy
преди 9 години
Първо да оправят проблема с настрйките на алармата си! Не мога да повярвам, че след толкова години този проблем все още не е решен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още