IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung вижда бъдещето си в операционната система Tizen

Всички модели смарт телевизори на концерна ще използват операционната система до края на годината

10:50 | 05.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Операционната система на Samsung Electronics, която трябва да стане конкурентна на тази на Google, се насочва от телефоните към големите телевизори. Това се случва, тъй като южнокорейската компания се опитва да се възползва от процъфтяващия интерес към интелигентните устройства в домовете, предава Bloomberg.

Най-големият производител на телевизори в света ще представи първите си устройства от този тип със софтуера Tizen по време на Consumer Electronics Show (CES) през тази седмица. Всичките му модели, които могат да се свързват с интернет, ще използват операционната система до края на годината. Компанията може да покаже на CES  и как телевизорите ѝ могат "да общуват" с перални, хладилници и прахосмукачки в дома.

Мениджърите на Samsung се опитват да преосмислят ролята ѝ, превръщайки я в производител на продукти, свързани с интернет. Идеята е по този начин фирмата да грабне дял от пазара, който може да достигне 7,1 трлн долара до 2020 г. Samsung възнамерява да генерира приходи от Tizen и други услуги, свързани с нея, както правят Apple и Google благодарение на техните операционни системи.

"При смартфоните няма шанс Tizen на Samsung да се справи с двете доминиращи операционни системи“, твърди Клер Ким, анализатор на Daishin Securities. “Но при телевизорите корейският концерн може да има шанс“.

Samsung е изправена пред силно предизвикателство по отношение на продажбите на смартфони. Тя отчете най-ниската си печалба за тримесечие за повече от две години насам. Оперативната печалба на подразделението ѝ за телефони, което е най-големият генератор на приходи за нея, отчете спад със 74% през тримесечието, приключило през септември. Продажбите пък се свиха с 33% през същия период.

Това накара компанията да търси нови източници на приходи.

Изграждането на бизнеса с телевизори около Tizen ще помогне на компанията да създаде „много по-интелигентна и интегрирана система“, твърди Уон Джин Лий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics.

Със същата операционна система ще работят и умните часовници Geаr 2 и Gear 2 Neo, които излязoха на пазарите през април 2014 г. И двата са съвместими с телефоните на Samsung от серията Galaxy.

Компанията трябва да подобри своята конкурентоспособност, като продължи да работи по умни устройства за дома, посочват от ръководството ѝ.

Samsung ще бъде най-големият изложител на потребителска електроника на събитието в Лас Вегас, където ще покаже телевизори, таблети, смартфони, принтери и камери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Phil_Howardson1
преди 8 години
Добър ден, търсещи убежище, и заемАз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.Свържете се с нас сега в philloanfirm2***yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.Надявам се, че вашата бърза реакцияPhil Howardson
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Elena Kirilova
преди 9 години
Поправено! Благодаря за бележката! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
lareman
преди 9 години
тези часовници излязоха миналата година ,имате грешка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още