IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пуска смартфон с Tizen в Индия

Компанията се насочва към потребителите, които за първи път си купуват телефон

10:41 | 14.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics Co. ще пусне на пазара в Индия смартфон, който работи с разработената от компанията операционна система Tizen. Това е важен ход за най-големия производител на телефони в света в предлагането на алтернатива на доминиращата на пазара операционна система Android на Google, пише Wall Street Journal.

Събитието е планирано за сряда и ще се проведе в Ню Делхи. Чрез фокусирането си върху индийските потребители, които за първи път се сдобиват с телефон, и чрез използването на Tizen в свои устройства като телевизори и умни часовници, Samsung се надява да стъпи на някои части от пазара, на които конкурентите ѝ от Силициевата долина все още не са се превърнали в утвърдени играчи.

Новото устройство, наречено Samsung Z1, ще се предлага за по-малко от 100 долара.

Успехът на Tizen далеч не е гарантиран, а анализаторите твърдят, че новият смартфон вероятно ще срещне редица проблеми, когато печалбата на подразделението за мобилни телефони на Samsung започне да губи. Същевременно конкурентите бързо набират скорост. Samsung обаче е готова да използва своята водеща позиция на световния пазар на телефони, за да се утвърди в областта на софтуера и услугите.

Samsung пусна серия от устройства, работещи с Tizen. Сред тях се нареждат камери, умни часовници и прототипи на телевизори, но компанията искаше да разработи и смартфон, работещ с тази операционна система.

Смартфоните са смятани от мнозина за най-важните потребителски електронни устройства, защото са задвижвани от иновациите и са отговорни за печалбата през последните осем години.

Няколко пъти миналата година Samsung се опита да пусне смартфони с Tizen в Япония, Франция, Русия и Индия. При всички тези случаи южнокорейската компания и нейните партньори се отказаха в последния момент, позовавайки се на липсата на подкрепа от пазара – както от операторите, така и от разработчиците на мобилни приложения.

Този път Samsung е преодоляла тези пречки, заобикаляйки операторите и разработчиците. Тя ще продава директно своя телефон чрез личната си търговска мрежа и ще използва уеб версиите на Facebook, Twitter и YouTube. Потребителите обаче могат да изтеглят приложението за изпращане на съобщения WhatsApp, което е собственост на Facebook, от магазина за приложения на Tizen.

Samsung ще използва името на бранда си, за да продава новото устройство в опит да компенсира относителната неизвестност на Tizen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още