IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung няма да ползва чипове на Qualcomm в новите си смартфони?

Южнокорейската компания ще разчита на собствената си продукция, пише Bloomberg

09:49 | 22.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics ще използва свои микропроцесори в следващите версии на смартфоните Galaxy S, а не чиповете на Qualcomm. Причината за това е, че последните са прегрели по време на тестовете, направени от корейската компания, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати със случая.

Най-големият производител на смартфони в света тества новите версии на чипа Snapdragon на Qualcomm и реши да не ги използва, коментират източниците, пожелали анонимност.

Решението е удар по производителя на чипове. Той е най-големият създател на полупроводници за смартфони в света. През последните години фирмата доставя чипове за най-добре продаваните устройства на Samsung.

Южнокорейската компания, която пък е вторият в света производител на чипове, се опитва да стане по-самостоятелна и да разшири своето подразделение, правещо подобни устройства. За целта Samsung инвестира 15 млрд. долара в нов завод извън Сеул.

Новият Galaxy S ще използва най-новите чипове на компанията, твърди единият източник. Говорителят на Qualcomm отказва да коментира случая. Samsung също не отговаря на запитванията по имейл.

Qualcomm отчете продажби на чипове в размер на 18,7 млрд. долара през последната фискална година, което е с 12% повече спрямо година по-рано. Samsung е вторият по големина клиент на Qualcоmm. Южнокорейската компания е отговорна за 12 на сто от продажбите ѝ.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още