IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp се нуждае от повече пари

Спекулациите за сливане на бизнеса с плоски екрани с този на местния конкурент Japan Display бяха отречени

14:48 | 10.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Sharp се нуждае от повече пари

Изпадналият във финансови затруднения електронен концерн Sharp призна, че има нужда от по-голям финансов ресурс.

"Вярно е, че капиталът ни не е достатъчен. Ние ще се нуждаем от повече подкрепа тук в бъдеще, но това е в процес на разглеждане", заяви ръководителят на отдела за мобилни устройства на компанията Нориказу Хоши, цитиран от Ройтерс.

Същевременно той отрече спекулациите за сливане на бизнеса с плоски екрани с този на местния конкурент Japan Display. Този бизнес, при който компанията е поддоставчик на  Apple, се развива добре и трябва да остане самостоятелен, твърди Хоши.

Според източници от компанията, които Ройтерс не цитира поименно, главният изпълнителен директор на Sharp Козо Такахаши се е срещнал с представители на двата водещи кредитора Mizuho Bank и Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

През септември 2012 г. банките се съгласиха да спасят Sharp със заеми и кредитна линия на стойност 360 млрд. йени, или 3 млрд. долара по днешен курс. В замяна компанията обеща да се се завърне към печалбите през тази година. След това компанията напусна пазара на телевизори в Европа и закри бизнесите си със соларни панели в Европа и в САЩ.

Sharp страда от ценовия натиск и силната конкуренция в областта на дисплеите и от разочароващи продажби на смартфони в Китай. За фискалната 2014/15 г. японците очакват трета загуба за последните четири години.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още