IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony влиза в битката на безпилотните самолети

Компанията създава джойнт венчър със стартъпа ZMP

11:43 | 23.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Sony създава дъщерна компания за производство на безпилотни самолети за бизнеса. Решението е стъпка в сфера, в която редица технологични гиганти вече влязоха смело.

Sony обяви в сряда, че планира да създаде фирма за дрони, наречена Aerosense, чрез джойнт венчър с базирания в Токио стартъп ZMP, който е специализиран в технологията за автопилотиране, пише Wall Street Journal.

Aerosense ще предложи услуги като инспектиране на остаряла инфраструктура и проучване на територии, достъпът до които е затруднен.

Дроните бързо се превърнаха в ключова област за технологичните и интернет компаниите. Amazon и Google проучват възможностите за използване на дрони за извършването на доставки на стоки.

По думите на Хироки Тотоки, ръководител на подразделението за смартфони на Sony, което осигурява ресурси на новaта компания, твърди, че ключът към растежа в областта на дроните ще бъде адаптирането на иновациите на Sony в различните технологии, включително камери и сензори.

В Япония технологията за безпилотни самолети отскоро набира популярност, макар и невинаги да е разглеждана в добра светлина. Мъж беше арестуван през април, след като приземи безпилотен самолет, съдържащ радиоактивен материал, на покрива на офиса на министър-председателя. Това накара правителството да помисли за по-строг контрол върху дроните.

Устройствата на Aerosense ще бъдат оборудвани със сензорите за изображения на Sony – основен продукт на компанията, използван в iPhone на Apple и в телефоните Galaxy на Samsung Electronics. Sony се опитва да разшири приложението на сензорите в различни области, включително и за медицински цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още