IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фотоапаратите, с които да запечатате коледното настроение

Безогледалният апарат с два обектива A5000YB и компактният DSC-HX90V е с 30x оптично приближение на Sony няма да ви разочароват

09:56 | 18.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Изборът на технологични подаръци за Коледа невинаги е лека задача като се има предвид голямото предлагане и разнообразието от продукти на пазара. Затова решението обикновено включва продукт, който ще донесе най-много приятни емоции на получателя.

За целта можете да зарадвате близките си с подарък, който да допълни коледния дух и да помогне за съхраняването на красивите емоции от празника. Става дума за фотоапарат, с който да запечатате най-хубавите моменти заедно – на Коледа и не само.

В каталога на Sony открихме два продукта, които могат да се превърнат в чудесна изненада за празниците.  Първият – безогледалният апарат с два обектива A5000YB, е особено удобен за снимки на път, тъй като е по-малък и по-лек от DSLR фотоапаратите, но същевременно разполага със същия по размер сензор като тях.

Всъщност безогледалните фотоапарати не отстъпват по никакъв начин от възможностите на DSLR продуктите и могат да записват Full HD видео. По-интересното е, че продуктът на Sony разполага със селфи диспей, който се завърта на 180 градуса и задейства трисекунден таймер. Опцията за панорамни снимки е достъпна само с едно завъртане на апарата. Предимството тук е, че апаратът е побира в джоб, подобно на смартфон, но прави значително по-добри кадри от мобилните устройства. 

Същевременно включва част от услугите, които сме свикнали да ползваме с телефоните си, в това число поддържа връзка с безжичен интернет и опция за лесно споделяне – от апарата към телефона, а оттам към Facebook, YouTube, имейл и други онлайн услуги.  Връзката с мобилното устройство е чрез NFC, като апаратът може да се управлява дистанционно от смартфон чрез използването на безжичен интернет. 

Освен че е удобен и лек за носене, апаратът има възможност за богат избор на обективи, общо 64, в това число и такива за портрет, макро снимки, за пейзаж, телефото, спорт и други. Светкавицата е вградена, а големият сензор дава по-красив дефокус на задния план и прави по-детайлни снимки с по-малко шум при слаба осветеност. 

Безогледалните фотоапарати са подходящ подарък за хората, които не искат да носят голямо и тежко устройство, но държат на качеството на снимките.  Sony предлага A5000L с обектив 16-50 мм за 699 лева, както и A5000Y с два обектива 16-50 мм и 55-210 мм  за 899 лева.

Второто предложение на Sony носи награда EISA за най-добър европейски компактен фотоапарат за пътешествия за 2015-2016 г. Компактният DSC-HX90V е с 30x оптично приближение и с висококачествен обектив, който е подходящ за пезажи и за снимки на много отдалечени обекти. Визьорът е електронен, вграден и се прибира.

Едно от предимствата на устройството е сензорът Exmor R, който успява да улавя много по-ефективно светлината, така че кадрите да улавят повече детайли и да няма цветен шум дори при много слаба осветеност.  DSC-HX90V има 18,2 мегапикселов сензор за детайлни кадри с висока резолюция.

Подобно на безогледалния апарат, този може да се свързва с безжичен интернет и предлага възможност за NFC връзка със смартфон, както и да се управлява дистанционно. Но този предлага и вграден GPS, който записва точните координати на мястото, на което е направена снимката или видеото. Благодарение на това фотографът след това може да проследи целия маршрут, който е изминал. Заснетите клипове са Full HD, като фотоапаратът разполага с новия XAVC кодек с 50 Mbps битрейт, което означава по-голяма детайлност на клиповете.

Селфи дисплеят може да се върти на 180 градуса, а подвижният дисплей помага за по-лесно кадриране при снимане от много ниска или висока гледна точка. Цената на фотоапарата е 799 лева.

Вижте повече в галерията!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още