IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple разширява програмата си за ъпгрейд на iPhone?

Американският технологичен концерн може да започне да приема за замяна и апарати с повредени дисплеи, бутони и камери

09:12 | 05.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Apple разширява програмата си за ъпгрейд на iPhone?

Американският технологичен концерн Apple се готви да представи нови инициативи за търговията на дребно около iPhone: обновена програма за продажби на устройства с повредени екрани, камери или бутони, както и нова програма, която позволява на Apple Retail Stores да инсталират екранни протектори на iPhone, предава блогът 9to5mac.

Програмата Apple Store Reuse and Recycle iPhone в момента позволява на клиентите да носят в магазина свой по-стар модел iPhone и да го заменят за кредит за закупуването на нов модел iPhone. Досега обаче това не се отнасяше за по-старите устройства с напукани дисплеи или счупени камери и бутони. Все пак това очевидно ще се промени. 

От тази седмица актуализираната програма ще позволи на сертифицираните магазини да предоставят кредити за iPhone 5s и iPhone 6/6 Plus без уважителна причина. Технологичният концерн смята, че тази нова програма ще насърчава хората да си купуват нови iPhone вместо да правят ремонт на сегашния си модел.

В някои случаи купуването на нов телефон в комбинация със субсидия и финансов план ще е по-евтин вариант, отколкото ремонт на повреден апарат. Това ще направи новата програма от полза и за двете страни – както за Apple, която търси начини да насърчи продажбите на своя най-важен продукт, така и за клиентите, които ще пестят пари, преминавайки към нов модел.

Източници на блога твърдят, че програмата предвижда отстъпка за 50 долара за iPhone 5s, 200 долара за iPhone 6,  и 250 долара за iPhone 6 Plus.

Всички лицензирани магазини на Apple ще започнат да предлагат и официални протектори за екрани. Компанията ще си сътрудничи поне с един производител (Belkin). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още