IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на HP Enterprise надминаха очакванията

Книжата скочиха с 6,4% до 14,47 долара в следборсовата сесия

11:21 | 04.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Резултатите на HP Enterprise надминаха очакванията

В първото си тримесечие след отделянето си от HP Inc. американският Hewlett Packard Enterprise надмина очакванията на анализаторите въпреки спада при приходите и печалната.

През трите месеца до края на януари печалбата се понижава от 547 до 267 млн. долара (244 млн. евро) на годишна база, обяви компанията в четвъртък след края на борсовата сесия. Приходите спадат с 3% до 12,7 млрд. долара. 

Силният долар, който свива приходите от чужбина, когато се превърне в американска валута, е натоварил значително баланса на компютърния гигант. Без валутните ефекти приходите биха се увеличили с четири процента. На Wall Street са очакваха по-слаби резултати.

Групата също така даде обнадеждаващи прогнози за останалата част на финансовата година. Оглавяваната от Мег Уитман компания очаква за 2016 г. печалба в диапазона 1,85 до 1,95 долара за акция. Книжата скочиха с 6,4% до 14,47 долара в следборсовата сесия.

Ветеранът от Силициевата долина Hewlett-Packard се раздели през ноември, за да помогне на своите дивизии отделно да отчетат по-висок растеж. Бизнес услугите сега са в рамките на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Бизнесът с персонални компютри и принтери продължава да е под шапката на HP Inc.

HP, която е по-малката компания от двете по пазарна оценка, представи данните си в края на февруари. Тя твърди, че приходите от продажбите през тримесечието, което приключи през януари, са достигнали 12,2 млрд. долара, отговаряйки на средната прогноза на анализаторите. Коригираната печалба е била 36 цента на акция, отново в съответствие с прогнозите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
дали пък не се разделиха за да "предложат" HPE на Oracle?Oracle едва ли би се интересувал от принтери, но бизнесът на HPE определено се вписва в портфейла им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още