IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавянето на пазара на смартфони може да е полезно за Logitech

То може да насърчи търсенето на други продукти и аксесоари, твърди изпълнителният директор Бракън Даръл

17:21 | 28.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Швейцарско-американският производител на технологични аксесоари Logitech може да се възползва от забавянето на пазара на смартфони, заяви в интервю за CNBC главният изпълнителен директор на компанията Бракън Даръл, след като фирмата отчете най-големия ръст на годишните си продажби на дребно от пет години насам.

“От наша гледна точка е прекрасно, ако има малко забавяне на мобилния пазар и на този на смартфони например. Това означава просто, че потребителите ще имат повече пари, които да харчат за други неща, които да подобрят преживяването им. Точно сега ние се радваме на растеж дори в продажбите на мишки и клавиатури”, коментира още изпълнителният директор.

По думите му появата на виртуалната и разширената реалност също дава различни възможности.

“Има много компании, които работят по първите си устройства в тази сфера и по периферия, свързана с тях. И можете да сте сигурни, че ние също проучваме нещата в тази област. Точно сега пред нас има толкова много възможности за растеж в тази сфера, че наистина трябва да направим някои избори”, допълва Даръл.

Той твърди, че инвеститорите не трябва да са толкова притеснени от случващото се с Apple, която във вторник отчете своя първи по рода си спад в продажбите на iPhone и първия спад в продажбите си от 13 години.

“Оптимист съм за Apple”, обобщи Даръл. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още