IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nest пусна на пазара и камера за наблюдение извън дома

Компанията твърди, че има голяма търсене от страна на потребителите

16:28 | 14.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;nest.com</em></p>

Снимка: nest.com

Nest Labs разширява своята линия от умни продукти за дома от три на четири. Това се случва от днес с новата външна камера, наречена Nest Cam Outdoor, пише Wall Street Journal.

Компанията, която е собственост на Alphabet, твърди, че външните камери за сигурност са директен отговор на отзивите, получени от потребителите на останалите три свързани устройства на Nest - термостат, детектор за дим и камера за наблюдение вътре в дома.

“Имаме много потребители на Nest Cam Indoor, които поставят камерите си на прозорците и ги насочват навън, но това невинаги им помага да видят всичко, което им е нужно”, коментира Максим Верън, директор на продуктовия маркетинг на Nest. “Търсенето на нещо такова е голямо”.

Въпреки че Nest Cam Outdoor е нов продукт, компонентите му са до голяма степен подобни на тези на версията за ползване в затворени пространства. Камерата на Nest излезе на пазара през 2015 г., нова версия на Dropcam Pro, изградена от Dropcam - стартъп, придобит от Nest през 2014 г.

И двете камери Nest излъчват 1080p видео до телефони с Android или iOS, които използват приложението на компанията. Картината обхваща 130-градусова панорама. Камерите имат режим за нощно виждане и позволяват на потребителите да говорят с човека, който стои от другата страна на камерaта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още