IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Прекаляват ли производителите с пускането на нови смартфони?

Само след няколко седмици се очаква Apple да представи новия си iPhone 7. Дали обаче не е твърде рано?

10:52 | 16.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След няколко седмици се очаква Apple да представи новия си iPhone 7. Въпреки че технологичните издания с радост съобщават за всеки слух относно това как ще изглежда и какво ще включва най-новият смартфон на компанията, изглежда потребителите не са толкова развълнувани от появата на новия iPhone така, както бяха преди, коментира Statista.

Според данни, публикувани от Greenpeace, потребителите на мобилни телефони по света вече не са толкова склонни да се движат с ритъма, който донесе сериозни печалби на Apple, Samsung и други компании. И ако ъпгрейдът с нов телефон поне веднъж на две години имаше смисъл допреди няколко години, когато смартфон технологиите се придвижваха скоростно напред, днешните подобрения са до голяма степен второстепенни и потребителите вече не виждат нужда да купуват ново устройство толкова често.

Предвид факта, че потребителите сега са склонни да продължат да ползват смартфоните си по повече от две години, мнозина смятат, че производителите трябва да се адаптират и да представят по-малко модели, отколкото правят в момента. Графиката днес показва именно колко потребители на различните пазари смятат, че производителите трябва да представят по-малко нови модели.

Infographic: Are Smartphone Makers Overdoing It? | Statista

Още графики разгледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още