IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei иска да стане вторият най-голям производител на смартфони в света до 2018

Компанията представи новата си серия смартфони и нов таблет на IFA 2016

09:02 | 09.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

Huawei Technologies Business Group възнамерява в края на 2018 г. да изпревари Apple по глобален пазарен дял и да се превърне във втория най-голям производител на смартфони в света. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Ричард Ю в интервю за Wall Street Journal.

“Тази година и следващата ще бъдат ключови за успеха ни, работим много усилено“, коментира още той.

Амбициите на Huawei личат ясно и от представянето на компанията по време на международното технологично изложение IFA, което се проведе в Берлин в началото на месеца.

На 1 септември компанията разкри новата си серия смартфони nova – Huawei nova и Huawei nova plus, която има за цел да отговори на нуждите на съвременните активни и динамични потребители.

Huawei отново залага много на камерите на новите устройства – Huawei nova, който разполага с 5-инчов екран, предлага мощна предна 8MP камера и задна 12 MP камера. От своя страна Huawei nova plus има 16 MP задна камера, която улавя повече светлина, така че снимките стават по-остри, чисти и с по-наситени цветове. Устройствата имат по-издръжлива батерия, както и четец за пръстови отпечатъци, като ще са налични в три основни цвята – престижно-жълто, мистично-сребърно и титаниево-сиво.

В рамките на IFA 2016 Huawei Technologies Business Group представи и новия си флагман таблет с аудио и мултимедийни характеристики от премиум клас, които са разработени в партньорство с HARMAN International.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още