IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от голямото събитие на Apple през септември?

Компанията подготвя нови Pro модели на iPhone, по-голям MacBook Pro и софтуерни подобрения на повечето си устройства

15:32 | 22.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

- Apple значително е подобрила водоустойчивостта на новите модели, което ще им позволи да издържат под вода много по-дълго от границата от 30 минути при настоящите устройства на компанията.

- Новите модели ще имат обновени OLED екрани, които нямат да имат чувствителната на натиск 3D Touch технология. Apple ще я замени с Haptic Touch.

- Наследникът на iPhone XR ще има втора задна камера с оптичен зуум, което ще позволи увеличаване на мащаба без да се влошава качеството. Същевременно ще даде възможност за създаване на по-добри портретни снимки.

- Всички нови модели iPhone ще разполагат с по-бързи A13 процесори. В чиповете има нов компонент, познат на вътрешно ниво като AMX, който има за цел да се справя с по-тежки задачи. В случая това може да е полезно при добавената реалност, например, която Apple приема като основна функция на своите мобилни устройства.

- Нито един от новите модели iPhone няма да поддържа 5G, но тези следващата година ще могат.

iPad

- След като пусна среден клас iPad Air и iPad mini по-рано тази година, Apple планира да обнови iPad Pro и по-ниския клас iPad за училище.

- 11-инчовият и 12,9-инчовият iPad Pro ще имат подобни подобрения като iPhone – камери и по-бързи процесори. Иначе ще изглеждат като предишните версии.

- Ниският клас iPad ще е с 10,2-инчов екран. Това означава, чe Apple вероятно ще спре да продава 9,7-инчов вариант.

Apple Watch, AirPods и HomePod

- След като обнови Apple Watch миналата година и той се сдоби с нов дизайн и по-голям екран, през 2019 г. промените ще са насочени по-скоро към софтуерния ъпдейт на watchOS

- Apple работи по нови AirPods, които вероятно ще са по-скъпи от сегашния модел за 159 долара. Новите функции ще включват заглушаване на звука и водоустойчивост. Пускането им в продажба вероятно ще се случи следващата година.

- Освен това Apple работи по по-евтина колонка HomePod, която също ще се появи най-рано в началото на 2020 г. Сегашният вариант за 300 долара не се продава много добре.

Mac

- Apple планира да обнови MacBook Pro с екран с диагонал от над 16 инча. Рамките на новия лаптоп ще са по-малки, така че общият размер на лаптопа ще е по-близък до сегашния 15-инчов модел.

- Новият лаптоп ще е най-големият на Apple от 17-инчовия MacBook Pro, който беше спрян през 2012 г. Това е част от усилията на Apple да задържат и да привлекат други потребители, които ползват лаптопите си за работа.

- Да не забравяме, че по-късно тази година Apple ще пусне и предварително обявения Mac Pro с 32-инчов XDR Pro дисплей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Solar Power
преди 4 години
Как бих се радвал да има и руски такива събития, но уви нищо :(Само някакви бомби,ракети и самолети които изобщо не ме топлят. Най-малкото не мога да ги ползвам....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още