IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPhone 12 – нова ера за смартфоните на Apple

Четирите нови смартфона на компанията предлагат 5G свързаност

22:03 | 13.10.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

От гледна точка на цветовете, в които ще се предлага iPhone 12, изборът няма да е малък  – черен, бял, син, червен и зелен.

За сметка на това Apple няма да предложи зарядно на потребителите, а само кабел с USB Type-C, който позволява бързо зареждане. Компанията оправда решението си с екологичните цели, които си е поставила.

iPhone 12 Mini

В ерата на смартфоните с все по-големи екрани, или т.нар. фаблети, Apple зарадва потребителите с по-малка версия на новия си смартфон. IPhone 12 Mini ще е с 4,7-инчов екран, а за изненада на всички ще включва абсолютно същите спецификации и функции като своя по-голям брат iPhone 12.

„Това е най-малкият, най-тънкият и най-лекият iPhone в света“, обяви Apple, след което добави, че началната му цена е 699 долара.

iPhone 12 Pro и Pro Max

За онези, които все пак държат на по-големия екран, Apple пуска 6,1-инчовия iPhone 12 Pro и 6,7-инчовия Pro Max, с които надскача размерите на техния предшественик iPhone 11 Pro.

12 Pro е с начална цена от 999 долара, а 12 Pro Max – 1099 долара. За разлика от базовия модел, който разполага с алуминиев корпус, по-големите устройства от серията ще са от неръждаема стомана. И при тях чипът е A14 Bionic.

Едно от интересните и важни решения на Apple тази година е да добави Lidar сензор, който ще помогне на компанията да предлага повече приложения с добавена реалност, както и по-добър автофокус на камерите при ниска осветеност.

Същевременно Apple не изневерява на традициите си при Pro моделите. IPhone 12 Pro има тройна задна камера, включваща 12MP широкоъгълна, 12MP ултраширокоъгълна камера и 12MP телефото обектив, който има 4 пъти оптичен зуум. Широкоъгълната опция е с f/1.6, което по думите на компанията предлага 27% подобрение при заснемането на кадри на тъмно.

Pro Max моделът е с известни подобрения в камерата, включително 12-мегапикселов телефотообектив с 65 мм фокусно разстояние, което предлага до 2,5 пъти оптично приближение. Широкоъгълната камера е с f/1.6 и нова система за оптична стабилизация на изображението.

И двата по-големи модела iPhone 12 ще могат да снимат HDR видео, включително ще могат директно да заснемат в Dolby Vision HDR.

Опциите за паметта ще са три – 128, 256 и 512 GB.

Както при Pro моделите, така и при останалите, Apple се разделя освен със зарядното, така и с кабелните си слушалки. Това вероятно е свързано със стратегията на компанията да продава повече носими устройства, или т.нар. wearables, които да започнат да носят все по-голям дял от общите ѝ приходи.

12 Pro и Pro Max ще се предлагат в четири цвята – сиво, стоманено сребристо, златно и синьо. Предварителните поръчки на iPhone 12 Pro започват от 16 октомври, а доставките – от 23 октомври. При Pro Max ще има известно забавяне, което беше очаквано от доста анализатори. Предварителните му поръчки ще стартират на 6 ноември, а доставките – на 13 ноември.

HomePod Mini

Гигантът от Купертино представи и новата си умна колонка HomePod Mini. Както подсказва името ѝ, размерът ѝ е по-малък от този на нейния предшественик. Колонката е сферична и работи с S5 чип, което потвърди и предварително изтеклата информация за новия хардуер на Apple. Концернът залага на компактен и елегантен дизайн, а когато извикате гласовия асистент Siri, колонката светва в горната част. Именно там са разположени и бутоните Плюс и Минус за контрол на звука. От Apple обещават много добър звук, лесна работа със Siri, контрол на умния дом и, разбира се, акцентират върху неприкосновеността на личния живот – нещо, което е във фокуса на компанията от години. В допълнение към това HomePod мини реагира, когато вашият iPhone се доближи до нея. HomePod Mini ще се предлага в два цвята – бял и сив, а цената на колонката ще е 99 долара, с което компанията влиза в битка с редица други по-достъпни устройства в тази категория, които вече са на пазара. Поръчките започват от 6 ноември, а доставките – от 16 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 6
george353
преди 3 години
И аз така, като съм на машрумс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 2
Nqkoi si tam
преди 3 години
Interesno mi e kakvo e novoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 1
фиг.1
преди 3 години
За мен "новата ера" дойде преди години, когато се върнах към класическите телефони с бутони. Но смартфоните все още ме преследват. Всеки път когато се срещнем с приятели ме карат да изгледам безброй снимки от отпуските им, или на малoyмното им потомство. Доли тази досада някога ще спре?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 8
zelka007
преди 3 години
добри са , много са им измислени нещата на ябълките ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Според мен най ще се продава мини варианта, просто почти никой вече не си прави труда да вади по-малки телефони, а някои предпочитат такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
На тез ще им се получи.Имат си голяма база от алабаши, квато и хватка да им приложиш,ще я приветстват с доволно цвилене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
troika
преди 3 години
Ще е интересно да видим, докъде ще ги доведе този експеримент със зарядното. Май и други производители се гласят за същото. Иначе, готино, че е един и същ процесор навсякъде. Имат и малък размер телефон 4,7 инча работещ нормално, какъвто формат липсва при андроид телефоните
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
mrynmryn
преди 3 години
Идва ми да си го купя от 8мм, станал 7мм, джоба ми със сигурност ще усети тая фамозна разлика, както и 10-те грама от теглото. Да сравняваш хардуер работещ под различно ОС е като ябълки и круши за мен, ама бай Кук ги разбира нещата. По важното е, че са запазили умрелия дизайн с тумора отзад. А това, че не го дават със зарядно, че дървета умирали, е в гъзa на хипстърската простотия. Зарядното им май се продаваше за 30-50$, чудно ми е дали ти ги приспадат от новите телефони или пак ти ги бичат в цената. Преди години Нинтендо пробва същата история, ми не се получи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
cyclop
преди 3 години
Всичко е ОЩЕ ПО-БЪРЗО. мога да си проверя фесбука за 0.0002 секунди, и да гледам 2 часа филм за 20 минути. Ура. И на кого са му изтрябвали пчели, това са си просто бръмбари с добър PR.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още