IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MateBook 14s – верен помощник в работата

Новият лаптоп на Huawei залага на висока производителност и възможност за работа с други устройства от екосистемата на компанията

10:48 | 10.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

Освен че пристига с Windows 10, който можете да надградите до Windows 11, лаптопът дава възможност за ползване на опцията Huawei Share за мигновено споделяне на файлове от телефона например. Тествахме и свързването на смартфона Huawei nova 9 с компютъра - екранът на мобилното устройство лесно може да се сподели на този на лаптопа и от Matebook 14s да управлявате и двете устройства. А това е незаменима функция за работа, когато ви се налага често да ползвате мобилното си устройство, а междувременно да извършвате различни задачи на компютъра. Дори и да не сте ползвали устройства на Huawei до този момент, ще се ориентирате изключително лесно във всички тези функции.

В подкрепа на всички изброени решения за производителност стои 11-Gen Intel Core TGL-H35 i5-113000H процесор, както и интегрирана графика Intel Iris X. Matebook 14s разполага с 16 GB RAM памет и 512 GB SSD.

Батерия и сигурност

При ползване на устройството в активен работен ден батерията на лаптопа издържа близо 10 часа. Ако гледате повече видео, часовете естествено спадат. Той пристига с 90W зарядно, което дава възможност само с 15 минути зареждане да си спечелите до три часа живот на батерията – опция, която е изключително удобна, ако сте в движение и спешно трябва да използвате Matebook 14s. Адаптерът поддържа и Huawei SuperCharge, съвместим с определени таблети и смартфони на Huawei.

Освен за живота на батерията, от Huawei са помислили и за различни възможности за защита на информацията в лаптопа. Той предлага няколко опции за отключване – по традиционния начин с парола, с лице или с пръстов отпечатък. Сензорът за последното е скрит в бутона за включване и изключване на лаптопа и реагира достатъчно бързо, че да не чакате излишно.

Huawei2 Huawei2

Снимка: Investor.bg

Звук

MateBook 14s ще ви свърши добра работа и за конферентни разговори. Лаптопът има вградени четири говорителя, включващи две пищялки и 2 субуфера. Алгоритмите за възпроизвеждане на звуковото поле, на които е заложила компанията, дават усещането, че звукът идва от всички страни около вас. Четирите микрофона пък улавят звука от разстояние до пет метра. Освен това има интелигентно шумопотискане за кристален звук. Технологията Personal Voice Enchancement елиминира околните шумове, когато водите разговор в Zoom например, и прихваща вашия звук, така че за другите участници в разговора всичко да се чува приятно.

В заключение можем да кажем, че MateBook 14s ще ви е чудесен спътник в работата. Може да не е лаптоп за гейминг, макар че по някои спецификации се доближава до подобни компютри, но ще е добър помощник във всичките ви задачи. От Huawei определено са се постарали да създадат лаптоп за работа, от който да нямате оплаквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още